Jupiler Pro League - Speeldag 17

Saturday 04-12-2021 - 16:15

OH Leuven OH Leuven 0 - 1 KAA Gent KAA Gent
"Het geluk zat eens aan onze kant"

Julien De Sart

Niet de beste match van ons Gantoise maar de drie punten gingen mee de bus op richting Gent. Julien De Sart haalde opgelucht adem. “Het was niet mooi, maar dat hoefde ook niet. Soms moet je kunnen knokken. Over het algemeen speelden we wel goed vond ik. Enkel in de tweede helft kregen we het zwaar. Het geluk zat eens aan onze kans (lacht). De rollen waren eens omgedraaid.” 

30 wedstrijden. De vermoeidheid sluipt er stilaan in? “Het is onvermijdelijk, maar dat wil niet zeggen dat we ons hoofd mogen laten zakken. We stonden goed defensief en dat zorgde er mee voor dat we de drie punten huiswaarts nemen.”

"Het werd een moeilijke namiddag"

Michael Ngadeu

9 op 9. Eindelijk zetten we een reeks neer. Voor rots in de branding Michael Ngadeu deed het deugd. “Het werd een moeilijke namiddag. De uitslag kon er gerust helemaal anders uitzien. Godzijdank dat hun vizier niet scherp stond. Efficiëntie voorin zou ons minder stress bezorgen, maar het is ook een kunst om als team zo te vechten. Het is een teamsport. We doen alles samen: verdedigen en aanvallen.”

"Een derde zege op rij doet uiteraard deugd.  Na een zware seizoensstart is dit nog zo mooi. We werken hard, spelen steeds om de drie dagen en willen op alle fronten actief blijven. Leuk om zien dat het ons ook lukt. Nu nog die efficiëntie opkrikken en we zijn er om rekening mee te houden.”