• Tarik Tissoudali 64'
STVV
1
  • Taichi Hara 86'

De Buffalo's speelden tegen Sint-Truiden hun achtste wedstrijd in 24 dagen. Vanhaezebrouck gunde Fortuna wat rust en bracht Opéri aan de aftrap. Op de rechterflank startte Castro-Montes, Samoise ontbrak met een lichte blessure. Odjidja was wel terug fit, maar begon op de bank, waardoor Bezus achter de spitsen plaats nam. Owusu kreeg de voorkeur op Kums. Gent begon snedig aan de partij en zette de bezoekers meteen onder druk, maar organisatorisch stond het goed bij de Kanaries, waardoor de grote kansen aanvankelijk uitbleven.

Iets voor het half uur haalde Bezus het slot van de deur. Met een geweldige tackle recupereerde hij de bal op links, waarna hij oprukte richting de zestien en netjes aflegde voor Depoitre, die hard raak knalde (1-0). De Truienaars lieten zich niet onbetuigd en toen een vrije trap niet weg raakte uit de Gentse zestien kon Hashioka hard uithalen, maar Bolat had een uitstekende reflex in huis. Een minuutje later was er opnieuw dreiging, maar Leistner schoot over. Aan de overzijde mikte Owusu eveneens te hoog.

In het begin van de tweede helft zorgde Bezus voor het eerste doelgevaar, maar zijn afstandsschot vloog naast. Hara kon voor de bezoekers dreigen, maar Bolat liet zich niet verschalken. Iets voorbij het uur legde Bezus vanop rechts goed terug naar Tissoudali, die rustig bleef en de bal in de rechterhoek binnen schoot (2-0). Diezelfde Tissoudali kreeg nog twee fraaie kansen om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar Schmidt had telkens een uitstekende redding in huis.

De Buffalo's leken de wedstrijd rustig te kunnen uitspelen, Bolat werd niet echt meer bedreigd, maar vijf minuten voor tijd zwiepte Bruls een gevaarlijk indraaiende voorzet voor doel en zo kon Hara nog de aansluitingstreffer binnen koppen (2-1). Het zorgde nog voor een spannende slotfase, maar Gent liet de drie punten niet meer glippen.