0
Royal Antwerp
1
  • Alhassan Yusuf 16'

Vanhaezebrouck moest het in de topper tegen Antwerp nog steeds stellen zonder zijn Afrika Cup-gangers Ngadeu, Tissoudali en Marreh. Ook Depoitre was nog niet inzetbaar, hij raakte niet tijdig fit. Odjidja keerde wel terug in de selectie, maar begon op de bank, waardoor Kums als kapitein aan de wedstrijd begon. Voorin kreeg Lemajic de voorkeur en hij werd bijgestaan door Hjulsager.

Het was ook Hjulsager die de eerste kans van de wedstrijd versierde, door in een sprintduel Verstraete af te houden, maar hij knalde de kans naast. Na een klein kwartier kreeg Fortuna een bal ongelukkig tegen de hand in de zestien, D'Hondt had het niet opgemerkt, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. Op basis van de beelden floot hij alsnog een strafschop, maar Bolat wist de elfmeter van Frey te stoppen. Twee minuten later moest hij zich alsnog gewonnen geven toen Yusuf een teruggelegde bal van Nainggolan in de linkerhoek binnen knalde (0-1).

Rond het half uur was Lemajic dicht bij de gelijkmaker toen hij een diepe bal knap in de rug van de verdediging meenam, maar hij knalde de grote kans nog over. Ook Castro-Montes was er erg dicht bij, maar Butez tikte zijn schot met een geweldige reflex nog uit de rechterhoek. De Sart kon Butez evenmin verschalken met een afstandsschot.

Na de rust werd Antwerp op de eigen helft gedrukt en op het uur werd Hjulsager knap vrijgespeeld door Samoise, maar hij besloot voorlangs. Ook Lemajic had de stand in evenwicht kunnen brengen, maar hij kopte een voorzet van Castro-Montes net naast en zag een minuutje later zijn schot nog afgeblokt. In het slotkwartier gingen de bezoekers uitgebreid tijd rekken, met succes, want het tempo verdween uit de wedstrijd en scheidsrechter D'Hondt telde er amper tijd voor bij. Antwerp weerstond de Gentse druk en pakte zo drie dure, maar weliswaar gevleide punten mee naar huis.