KAS Eupen
0
1
  • Laurent Depoitre 15'

Na de stuntzege op het veld van Club Brugge stonden de Buffalo's voor een nieuwe verplaatsing, deze keer naar het verre Eupen. Okumu raakte niet tijdig fit, maar Ngadeu was ondertussen teruggekeerd van de Afrika Cup en startte meteen in de basis. Godeau kreeg in de defensie de voorkeur op Torunarigha. Net als in de vorige wedstrijden stond ook Hjulsager aan de aftrap. Op links nam Castro-Montes opnieuw de flank voor zijn rekening.

De Buffalo's kwamen allerminst met een afwachtende houding naar het Kehrwegstadion afgezakt en zetten meteen hoog druk op de thuisploeg. Al in de eerste minuut leverde dat een grote kans op voor Tissoudali, maar hij stond buitenspel. Na tien minuten kon Depoitre van dichtbij op doel koppen, maar Nurudeen redde nog op de lijn. Enkele minuten was het dan toch raak voor Depoitre. Hij nam een diepe bal van De Sart geweldig op de slof en vlamde die onhoudbaar voorbij Nurudeen (0-1).

Gent bleef de partij rustig domineren en liet Eupen nauwelijks in de wedstrijd komen. Toch was er een tegenprik van Magnée, maar Roef stond op de juiste plek om af te weren. Grote kansen zoals in het openingskwartier bleven uit. Castro-Montes, Samoise en Hjulsager gingen nog wel hun kans, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Eupen begon met twee verse krachten aan de tweede helft, waarvan N'Dri al meteen Prevljak een grote kans voorschotelde, maar Roef dook de uithaal nog uit de linkerhoek. De reactie volgde aan de overzijde, maar Nurudeen keerde de kopbal van Depoitre. De wedstrijd kantelde in de 51ste minuut, toen Samoise de bal en de voet van Alloh raakte en tot ieders verbazing direct rood kreeg van scheidsrechter Visser. Een bijzonder strenge beslissing, die de thuisploeg de mogelijkheid gaf om de druk op te voeren in de zoektocht naar de gelijkmaker.

Met een mannetje minder werd het pompen of verzuipen voor de Buffalo's, maar toch waren er eerst nog twee kansen voor Depoitre en Hjulsager, maar Nurudeen stond telkens op de juiste plek. Op het uur krulde Prevljak een vrije trap knap binnen, maar door een duidelijke duwfout op Hjulsager ging het Eupense feestje niet door. Ook Roef droeg zijn steentje bij met een knappe reflex op een uithaal van Nuhu.

De solide Gentse organisatie hield Eupen van meer kansen en aan de overzijde viel zelfs bijna nog de 0-2. Odjidja en Castro-Montes tikten de hele defensie op een hoopje en ook doelman Nurudeen was geklopt bij de voorzet naar Tissoudali, maar zijn schot werd nog afgeblokt door een achtergebleven verdediger. Het laatste gevaar was een voorzet van Prevljak die gevaarlijk richting linkerbovenhoek ging, maar Roef maakte ook die bal onschadelijk. Met tien man was het strijden om te overleven, maar de drie punten gingen uiteindelijk netjes mee richting Gent.