• Thibo Somers 5', 81'
2
  • Tarik Tissoudali 3'
  • Laurent Depoitre 30'

De laatste verplaatsing van de reguliere competitie was een heel bijzondere, want de wedstrijd op Cercle stond vooral in het teken van de aan leukemie overleden Cercle-doelman Miguel Van Damme. Na een indrukwekkend en emotioneel eerbetoon streed Gent voor zijn plek in de top-vier, terwijl Cercle vocht voor een plek in de Europe Play-Offs. Gent recupereerde De Sart, die hersteld was en zijn plek in de basis terug innam.

De wedstrijd nam een vliegende start, want in de derde minuut speelde Castro-Montes in naar Tissoudali, die koelbloedig bleef in de zestien en de vroege voorsprong voorbij Warleson prikte (0-1). Lang stond die voorsprong echter niet op het bord, want nauwelijks twee minuten later kopte Popovic een hoekschop door naar de tweede paal, waar Somers de gelijkmaker binnen tikte (1-1).

De Buffalo's waren allerminst van slag en Castro-Montes was dicht bij een nieuwe voorsprong, maar zijn schot werd nog uit de rechterhoek gehaald door Warleson. De Cercle-doelman had heel wat werk, want meteen daarna keerde hij een kopbal op de lijn en pakte hij een afstandsschot van Odjidja. Na het erg boeiende openingskwartier kwam de partij wat meer in evenwicht, tot Gent op het half uur toesloeg. Odjidja stuurde Tissoudali haarfijn weg in de rug van de defensie en zijn voorzet werd door de meegekomen Depoitre in doel geduwd (1-2).

De tweede helft begon minder geanimeerd dan de eerste en het was wachten tot op het uur toen Tissoudali in de rug van de verdediging ontsnapte, maar op de binnenkant van de paal trapte. Gent leek de voorsprong vrij eenvoudig vast te houden, tot Somers een kwartier voor tijd opnieuw op de juiste plek stond, deze keer om een voorzet van Matondo in doel te deviëren (2-2). Ineens moesten de Buffalo's terug vol ten aanval, maar daarin werden ze gedwarsboomd door een discutabele rode kaart. Hjulsager werd van de sokken gelopen door Da Silva Lopes en raakte hem in zijn val, maar scheidsrechter Laforge zag er natrappen in en trok meteen rood.

Met een mannetje minder en nog acht minuten extra tijd op de klok werd het ineens pompen of verzuipen. Matondo en Denkey besloten over en Roef pakte een uithaal van Vitinho. In de allerlaatste minuut was de beste kans echter nog voor Samoise, maar hij zag zijn schot uit een scherpe hoek op de lat uiteenspatten. Na zeven opeenvolgende zeges verloren de Buffalo's twee kostbare punten, die zwaar kunnen doorwegen in de kwalificatie voor de Champions Play-Off.