• Noë Dussenne 89'
2
  • Tarik Tissoudali 61'
  • Darko Lemajic 79'

Een onuitgegeven opstelling begon aan de wedstrijd. Nurio en Castro-Montes haakten af met een blessure. Heel wat jongens moesten depaneren op een positie die ze niet gewoon zijn, maar trokken hun streng. De eerste 45 minuten waren zoeken. Standard viel na een kwartier met 10 na de tweede gele kaart van Calut. Net toen ze met een man minder vielen, gingen ze bevrijder spelen. KAA Gent voetbalde krampachtiger. Nog in de eerste helft tikte Torunarigha Amallah aan in de zestien. De bal ging op de stip na ingrijpen van de VAR. Amallah twijfelde niet en zette de zestienmeter om (1-0). We gingen de rust in met een achterstand.

Na rust kregen we een gretiger KAA Gent te zien. De ruimtes werden gezocht en gevonden op de flanken. Op een vrije trap toucheerde Emond de bal met zijn arm maar dit bleek niet genoeg voor een penalty. TIssoudali ging al snel de bordjes gelijk (1-1) en in het laatste kwartier kopte Lemajic (1-2) ons op voorsprong. De buit leek binnen. Leek, want we gaven het nog uit handen. Vijf minuten voor affluiten kreeg Standard nog de kans om te dreigen op een stilstaande fase. Dussenne steeg boven iedereen uit en kopte de Luikse gelijkmaker tegen de netten (2-2). Helemaal op het einde werd het nog gevaarlijk. Voor het Luikse doel ging Torunarigha met het hoofd naar de bal. Doelman Bodart reageerde en dacht de bal weg te boksen. In plaats van de bal nam hij het hoofd van de Duitse verdediger op zijn handschoen. Einde verhaal voor Torunarigha die bewusteloos werd afgevoerd. Andermaal zag de VAR hier geen graten in en ging de bal niet op de stip. Eindresultaat 2-2.