4
  • Kévin Denkey 24'
  • Dino Hotic 59', 76', 89'

Na de interlandbreak hervatte Gent de competitie met een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Torunarigha was geblesseerd en werd in de basis vervangen door Godeau. Gent begon goed aan de partij en Cuypers legde al meteen een kans klaar voor Depoitre, maar die miste zijn controle. Even later was het aan Cuypers, maar ook hij vond het doel niet.

Na die goeie start werd het allemaal wat minder en een enthousiast Cercle hield gelijke tred. Halfweg de eerste helft zorgde Depoitre ei zo na voor de voorsprong, maar zijn plaatsbal strandde op de paal, waarna Cuypers van dichtbij de rebound onbenut liet. De bezoekers straften het genadeloos af via Denkey, die aan de overkant een voorzet binnen tikte (0-1).

Een Gentse reactie zat er niet meteen in, Hong besloot naast en Castro-Montes mikte op Majecki. Gent duwde na rust wel door voor de gelijkmaker en Cuypers had die al snel te pakken. Samoise stuurde hem diep, hij raakte voorbij Majecki en schoot vervolgens uit een scherpe hoek knap raak (1-1). Cercle gaf niet af en Roef had een geweldige redding nodig om een uithaal van Hotic tegen de paal te duwen. Amper een minuut later dook Hotic opnieuw op en deze keer trof hij wel raak (1-2).

Alweer achtervolgen dus, maar Cuypers deed met zijn tweede doelpunt van de namiddag de Gentse hoop opleven (2-2). Een kwartier voor tijd kregen de Buffalo's een nieuwe domper toen Hotic van buiten de zestien kon uithalen en de bal in de linkerhoek plaatste (2-3). Lang kon Cercle niet genieten van die nieuwe voorsprong, want amper één minuut later schoot Depoitre op aangeven van Odjidja raak (3-3).

Gedreven door het publiek leek Gent erop en erover te gaan, maar toen Cuypers in de linkerhoek leek te scoren, werd de bal nog voor de lijn weggehaald. Het venijn zat nog in de staart toen de VAR een duwfout op Van Der Bruggen opmerkte en scheidsrechter Smet naar het scherm riep. Cercle kreeg de strafschop en Hotic trapte die onhoudbaar in de rechterhoek binnen (3-4). In de extra tijd pakte Majecki nog een kopbal van Depoitre en liet Gent op die manier puntenloos achter.