2
  • Lazare Amani 12'
  • Dante Vanzeir 82'
0

Na de ruime thuiszege tegen Mechelen stonden de Buffalo's voor een stevige opdracht op bezoek bij Union, vooral in de strijd voor een plek in de top-vier. Balette nam de honneurs waar in de dugout omdat Vanhaezebrouck ziek thuis zat. Depoitre was de diepe spits van dienst, terwijl Cuypers op de bank begon.

Union nam vrijwel meteen het initiatief in handen, maar kon daar aanvankelijk geen doelgevaar uit puren. Tot Lazare na twaalf minuten besloot om eens aan te leggen van buiten de zestien, het schot vloog onhoudbaar in de rechterbovenhoek binnen, waardoor de thuisploeg meteen een vroege voorsprong te pakken had (1-0). Amper een minuut later hingen de bordjes bijna terug gelijk toen Fortuna de bal over de uitgekomen Moris stak, maar de bal werd nog voor de lijn gekeerd.

Beide ploegen stonden goed in organisatie, waardoor de doelmannen een rustige eerste helft kenden. Terwijl Nardi na het doelpunt quasi werkloos bleef, had Moris wel één goeie redding nodig om Depoitre van de gelijkmaker te houden. Een heerlijke steekpass van Kums had beter verdiend, maar Hong kwam centimeters te kort om er zijn voet tegen te zetten.

Met De Sart in de plaats van Owusu begon Gent dominanter aan de tweede helft, maar vooraleer de Buffalo's daar hun voordeel uit konden halen, kantelde de wedstrijd opnieuw. Ngadeu hield de doorbrekende Vanzeir licht vast, maar voor scheidsrechter Lardot was het voldoende voor een rechtstreekse rode kaart

Met tien man kon Gent de dominantie niet doorzetten, maar Union werd wel van het doel weggehouden. Teuma en Lapoussin waren de enigen die vanuit de tweede lijn wat konden dreigen, maar mikten over. De marge van één doelpunt bleef klein, waardoor Gent kon blijven hopen dat er nog een gelijkmaker uit de lucht viel. Die hoop was echter vervlogen toen de snelle Lazare toch eens ontsnapte op rechts en Vanzeir het beslissende doelpunt voorschotelde (2-0).

Fortuna zette Moris nog aan het werk, maar die liet zich niet verschalken. Union hield zo de drie punten thuis en verstevigde daarmee zijn plek in de top-vier.