RFC Seraing
1
  • Mustapha Mbow 5'
  • Marius Mouandilmadji 37'

Na zijn virale infectie was Vanhaezebrouck voldoende hersteld om zijn plaats in de dugout opnieuw in te nemen. Hij moest het wel doen zonder De Sart, die op Union geblesseerd uitviel. Ook Owusu vertoefde in de ziekenboeg, hij werd in de basis vervangen door Marreh. Cuypers stond voorin aan de aftrap, Depoitre begon op de bank.

De wedstrijd begon voorspoedig voor de Buffalo's, want na amper vijf minuten stond er al een voorsprong op het scorebord. Een hoekschop van Kums belandde voor doel in de buurt van Marreh, Mbow probeerde nog te ontzetten, maar deed dat in eigen doel (1-0). Het was echter niet het begin van een walkover, want de bezoekers stonden goed georganiseerd en Gent toonde te weinig initiatief om dat te doorbreken.

Seraing kwam beter in de wedstrijd en stak enkele keren de neus aan het venster. Tien minuten voor rust ging Fortuna in de fout bij zo'n tegenprik, de bal ging onverbiddelijk op de stip. Mouandilmadji stuurde Nardi de verkeerde kant op en legde de gelijkmaker in de rechterhoek binnen (1-1).

Vanhaezebrouck greep tijdens de rust in met een driedubbele wissel: Salah, Hjulsager en Godeau kwamen erin. Gent slaagde er nu wel in om een versnelling hoger te schakelen en dat bracht Seraing in de problemen. Marreh, Ngadeu en Fortuna ging elk hun kans, maar kregen hun pogingen niet gekadreerd. Halfweg de tweede helft was Cuypers er dicht bij, maar hij stuitte nog op een attente Galje. De Seraing-doelman pakte wat later ook nog een schot van Fortuna.

De bezoekers konden daar nog nauwelijks iets tegenover zetten, tot Bernier een kwartier voor tijd ineens kon uithalen en Nardi tot een uitstekende redding dwong. De bedrijvige Salah probeerde het met een vluchtschot, maar ook die bal vloog ernaast. Scoren lukte Salah weliswaar niet, maar met een puntgave voorzet zorgde hij wel mee voor de beslissing. De eveneens ingevallen Depoitre kopte via de rechterpaal binnen (2-1).

Hij scoorde daarmee zijn 64ste doelpunt in Gentse loondienst en stak daarmee Eric Viscaal voorbij als topschutter in de geschiedenis van KAA Gent. Dat hij daarmee Gent drie belangrijke punten bezorgde, maakte het extra mooi.