• Hugo Cuypers 11'
STVV
1
  • Daichi Hayashi 82'

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen was er eentje tegen STVV, dat op de openingsspeeldag vice-kampioen Union in bedwang hield. Depoitre en De Sart ontbraken met blessures, maar Torunarigha en Castro-Montes waren wel terug fit en stonden aan de aftrap. Tissoudali en Cuypers vormden het spitsenduo voorin. Bij de bezoekers stonden met Brüls en Koita twee ex-Buffalo's in de basis.

De Buffalosupporters moesten niet lang wachten om een eerste keer te juichen. Na 11 minuten stoorde Kums goed en zette zo Cuypers op weg naar doel en die miste niet (1-0). Enkele minuten later verdubbelde Tissoudali bijna de voorsprong, maar Schmidt zat er nog met een handje tussen. Castro-Montes schoot naast op aangeven van Tissoudali, die even later geblesseerd naar de kant moest.

Zijn vervanger Lemajic zorgde ei zo na voor een verdubbeling van de voorsprong, maar hij kopte een geweldige dieptepass op de onderkant van de lat. In dezelfde minuut had Castro-Montes nog in de handen van Schmidt getrapt. Een kleine maar verdiende Gentse voorsprong dus bij de rust en ook in het begin van de tweede helft leken de Buffalo's die zonder problemen vast te houden. Het verschil met de eerste helft was echter dat Gent zelf bijna geen doelgevaar meer creëerde. Lemajic kopte wel een voorzet van Hjulsager naast en een volley van Cuypers vloog vol in het gezicht van Al-Dakhil, maar doelman Schmidt had weinig werk op te knappen.

Terwijl het tempo zienderogen zakte, tankten de Truienaars moed en ze gingen steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een tweetal afstandsschoten belandden nog recht op Roef, maar tien minuten voor tijd had hij een uitstekende redding nodig om een schot van Hayashi nog in hoekschop te keren. Toch was het laatste woord alsnog voor Hayashi, toen hij bij een hoekschop op de juist plek stond om de gelijkmaker binnen te koppen (1-1).

Gent probeerde nog een slotoffensief op te zetten, maar een vluchtschot van Lemajic dat voorlangs ging, was het dichtste dat de Buffalo's nog in de buurt van het doel van Schmidt kwamen. De puntendeling was billijk, maar smaakte toch zuur voor de Buffalo's, die de drie punten al in de eerste helft veilig hadden kunnen stellen.