• Jesper Daland 94'
2
  • Julien De Sart 66'
  • Darko Lemajic 90'

De Buffalo's trokken naar Cercle Brugge om hun net veroverde plek in de top-vier te verdedigen, maar moesten nog steeds een hele resem geblesseerden missen. Vanhaezebrouck koos voor dezelfde namen die een 0-3 zege bij Sint-Truiden boekten, op de geblesseerde Hjulsager na, die in de basis vervangen werd door Castro-Montes.

De eerste helft ging aan een stevig tempo van start met een thuisploeg die op hun kenmerkende manier hoog druk zette. Aan beide kanten ontbrak echter de zorgvuldigheid in de opbouw, waardoor beide doelmannen quasi werkloos stonden toe te kijken. Nardi moest enkel ingrijpen om een gevaarlijke voorzet onschadelijk te maken.

Na rust was er heel wat meer te beleven, te beginnen met een schot van Cuypers dat voorlangs ging. Met een gevatte tackle voorkwam Ngadeu de openingstreffer van Ueda, maar even later kopte de Japanner van dichtbij wel raak (1-0). Gent was nog niet goed bekomen van dat doelpunt of balverlies leidde een verdubbeling van die voorsprong in, Denkey maakte de actie af (2-0).

Wie dacht dat Gent daarmee in de touwen hing, had het mis. De Buffalo's toonden veerkracht en Hong mikte een wenkende schietkans nog over. Niet veel later was de aansluitingstreffer toch een feit: Warleson kon een poeier van Cuypers nog afweren, maar in de rebound kopte De Sart wel raak (2-1).

Vanhaezebrouck gooide met Depoitre, Fofana en nadien ook nog Lemajic al zijn aanvallend geweld in de strijd. Dat rendeerde ook, want het was Lemajic die in de 90ste minuut een voorzet van Fofana overhoeks binnen kopte (2-2). Een punt leek binnen, maar in de extra tijd kantelde de wedstrijd nog een laatste keer toen Daland op de rand van de zestien in de linkerhoek raak trof (3-2). Alsnog een zure nederlaag dus voor de Buffalo's.