• Lukas Van Eenoo 47'
3
  • Hugo Cuypers 14'
  • Gift Orban 30', 66'

Voor de verplaatsing naar het Westelse Kuipje kon Vanhaezebrouck voor het eerst beroep doen op winteraanwinst Gift Orban, die meteen in de basis begon en voorin gekoppeld werd aan Cuypers. Depoitre viel nog geblesseerd weg, waardoor de 18-jarige Ahmed Abdullahi voor het eerst op de bank plaatsnam.

Beide ploegen begonnen met open vizier aan de wedstrijd en na zes minuten had de bal al op de stip gekund toen De Sart in de zestien werd neergehaald, maar de fout werd niet gefloten. Castro-Montes probeerde het met een penseelstreek richting linkerbovenhoek, maar Bolat zweefde de bal er nog knap uit. Toen Tagir de bal duidelijk met de arm raakte, werd er opnieuw niet naar de stip gewezen, maar de VAR kwam tussen en zo volgde de strafschop alsnog. Cuypers kweet zich uitstekend van die taak en gaf Bolat het nakijken vanaf elf meter (0-1).

Amper twee minuten kon Gent van die voorsprong genieten, want Reynolds mocht van dichtbij koppen, Nardi keerde nog, maar in de rebound kon De Cuyper niet meer missen (1-1). Het spel bleef vlot over en weer gaan en Cuypers was tweemaal dicht bij een tweede doelpunt, maar telkens kon Bolat nog redding brengen. Na een half uur achtte Orban de tijd rijp om zijn klasse te etaleren. Met een geweldige halve omhaal vlamde hij een voorzet van Hong in de rechterhoek (1-2).

Ook nu bleef de voorsprong niet lang overeind. Toen Reynolds een verraderlijke voorzet voor doel gooide, belandde die tegen de paal, waarna Chadli van dichtbij kon gelijkmaken (2-2). Even later moest Nardi met een prima voetreflex zelfs Vaesen van een derde Westels doelpunt houden. Die derde viel vlak na rust toch, al had de thuisploeg daar flink wat meeval voor nodig. Via een hoogst ongelukkige carambole tussen Okumu en Ngadeu belandde de bal pardoes in de voeten van Van Eenoo, die bedankte met een binnentikker (3-2).

Nu moesten de Buffalo's ineens in de achtervolging en een afgeweken schot van De Sart stelde Bolat al enigszins op de proef. Halfweg de tweede helft stuurde Kums met een prachtige dieptepass Orban weg in de rug van de verdediging en de Nigeriaan toonde zijn torinstinct met een droge knal voorbij Bolat, wat een debuut (3-3). Een kwartier voor tijd kreeg hij zelfs de mogelijkheid voor een hattrick, maar die kon Bolat nog voorkomen. Ook Westerlo scoorde niet meer, waardoor beide ploegen vrede moesten nemen met een punt.