KVC Westerlo
1
  • Igor Vetokele 5'

Voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen moest Vanhaezebrouck stevig puzzelen aan zijn basiself door de onbeschikbaarheid van heel wat belangrijke pionnen als Odjidja, Depoitre, Tissoudali, De Sart en Owusu in de ziekenboeg. De 17-jarige Fofana kreeg zijn eerste basisplaats, op het middenveld startte Marreh naast Kums.

Torunarigha tekende voor het eerste schot tussen de palen, maar Bolat pakte zonder problemen. De reactie van de bezoekers volgde direct, Vetokele kon alleen op doel af en schoof de bal voorbij Roef (0-1). Een vroege opdoffer waar Gent niet meteen een antwoord op vond. Westerlo hield het achterin goed gesloten en de Buffalo's konden het ruime balbezit moeilijk omzetten in doelrijpe kansen. Op hoekschop lukte het dan toch. Torunarigha kopte door naar Marreh, die van dichtbij de bal tegen de netten joeg (1-1).

Op slag van rust ging de bal op de stip na handspel van De Cuyper en vanop elf meter gaf Cuypers Bolat het nakijken (2-1), waardoor de Buffalo's alsnog met een voorsprong de rust in konden. Vroeg in de tweede helft stond Roef pal om een afgeweken schot te pareren en ook Torunarigha kuiste verder op. Even later mikte hij aan de overkant een schot in de rechterhoek, maar de vlag ging de lucht in door voorafgaand buitenspel. Gent duwde door op zoek naar een derde treffer, maar Bolat hield Westerlo in de wedstrijd op schoten van Cuypers en Castro-Montes.

Met de krappe marge bleef Westerlo in een gelijkmaker geloven en het uitvallen van Hjulsager en Kums hielp niet echt om de controle op het middenveld te houden. Roef had nog een prima redding nodig om een schot van Bernat te pareren, maar voor de rest hield de verdediging goed stand, waardoor de eerste driepunter van het seizoen over de streep werd getrokken.