• Hugo Cuypers 80'
Union SG
1
  • Lazare Amani 1'

Never change a winning team moest Vanhaezebrouck gedacht hebben voor de topper tegen Union St-Gilloise, want hij bracht dezelfde elf aan de aftrap die een week eerder Seraing opzij gezet hadden met een overtuigende 0-5. Union kon mits een zege mee aan de leiding komen in het klassement, terwijl de Buffalo's punten nodig hadden om hun plek in de top-vier te behouden.

De bijna volgelopen Ghelamco Arena was helemaal klaar voor een spektakelstuk, maar was getuige van een dramatische start. In de openingsminuut haalde Boniface al meteen de achterlijn en legde terug op Lazare, die zich vrij dribbelde en hoog in doel binnen trapte (0-1). Een stevige opdoffer, maar Gent reageerde snel. Amper twee minuten later stond de stand bijna terug in evenwicht toen Odjidja Cuypers vrijspeelde, maar Moris bracht nog redding.

De Buffalo's hadden het knap lastig met de energieke bezoekers, die vaak de ruimte in de diepte zochten. Toch werd Cuypers nogmaals op weg naar doel gezet, maar deze keer besloot hij naast. Union kwam niet echt tot uitgespeelde kansen, Nardi moest enkel aan de slag met een lage schuiver van Lazare. Aan de overzijde was Moris bij de pinken bij een gevaarlijke teruglegger van Samoise en bij een uithaal van Castro-Montes kreeg hij assistentie van zijn verdediging.

Na rust kreeg Gent meer greep op het middenveld, waardoor de wedstrijd leek te kantelen. De Buffalo's vertoefden nu meestal op de helft van de bezoekers en daar kwamen ook kansen uit voort. Torunarigha kopte naast en Cuypers schoot in de draai ook maar net voorlangs. Een lage schuiver van Orban kon Moris evenmin verrassen. Union moest het spel ondergaan en kon in de tweede helft slechts één keer echt dreigen, Lynen kopte naast.

Een kwartier voor tijd werd Cuypers schuin voor doel gezet, maar ook nu hield Moris hem van de gelijkmaker. De fase was nog niet afgelopen, want via Hong belandde de bal voor de voeten van Castro-Montes. Zijn uithaal week af op de arm van Lynen, waardoor Moris verrast werd, maar hij kreeg de bal nog te pakken op de doellijn. Scheidsrechter Boterberg had het handspel niet opgemerkt, maar de VAR wel. Na het bekijken van de beelden wees Boterberg gedecideerd naar de stip en Cuypers trapte de strafschop ijzig kalm door het centrum voorbij Moris (1-1).

In de slotfase werd met de inbreng van Fortuna voor iets meer defensieve zekerheid gezorgd en die keuze rendeerde, want er werden geen kansen op een lage tegentreffer weggegeven. De spannende partij eindigde dus onbeslist en leverde beide ploegen één punt op. Een punt dat in de Gentse eindafrekening wel eens erg belangrijk zou kunnen blijken, want de Buffalo's hielden daardoor hun vierde plaats in het klassement vast, met nog twee speeldagen op het programma.