Speeldag 34

FT

Sunday 23-04-2023 - 18:30

KAA Gent
1
  • Hugo Cuypers 77'
KV Oostende
2
  • Fraser Hornby 52'
  • Nick Batzner 88'

Drie dagen na de Europese uitschakeling in West Ham streden de Buffalo's op de laatste speeldag van de reguliere competitie om hun vierde plaats in het klassement te behouden en zo het felbegeerde ticket voor de Champions' Playoffs binnen te rijven. Fortuna moest geblesseerd afhaken, waardoor Torunarigha achterin startte. Op links kreeg Fofana de voorkeur op Castro-Montes en centraal op het middenveld stond Odjidja aan de aftrap.

Odjidja zorgde enkele keren voor dreiging met gevaarlijke infiltraties en een afgeblokt schot, maar de precisie ontbrak. Orban probeerde het met een lob, maar die vloog over. De grootste kans was voor Cuypers, die door Kums alleen op doel werd afgestuurd, maar hij mikte de bal naast. In het derde kwartier kwamen de bezoekers erdoor. Nardi had uitstekende reflexen in huis op open kansen voor Sakamoto en Hornby.

Na rust was het Odjidja die voor het eerste schot tussen de palen zorgde, maar Hubert pakte. Aan de overzijde toonde Hornby zich wel trefzeker, met een schot in de verste hoek maakte hij de Gentse opdracht nog wat lastiger (0-1). Vanhaezebrouck greep in met een vierdubbele wissel en die leek te renderen, want de druk nam toe. Een schot van Cuypers werd nog afgeblokt en een knal van Kums strandde op de vuisten van Hubert.

Kums bleef erg bedrijvig, maar kende pech toen een laag schot op de buitenkant van de paal strandde. De gelijkmaker hing in de lucht en bleef niet uit. Tissoudali vond Cuypers centraal voor doel en die tikte binnen (1-1). Het stormde in de Ghelamco Arena en het slotoffensief bracht al bijna resultaat op toen Cuypers Tissoudali bediende, maar die besloot naast. Even later waren de rollen omgekeerd toen Tissoudali zich knap vrij dribbelde, maar hij kon net niet afleggen op Cuypers. 

De Gentse aanvalsdrang kreeg een flinke knauw toen de net ingevallen Depoitre geblesseerd naar de kant moest, terwijl alle wissels al opgebruikt waren. Gent moest dus de wedstrijd met tien man uitspelen, wat extra risico's vereiste. De bezoekers profiteerden optimaal, Bätzner schoot op de tegenaanval raak en verzegelde daarmee het Gentse lot (1-2). Club Brugge won wel, waardoor Gent alsnog op de vijfde plaats eindigde en zich tevreden moest stellen met de Europe Playoffs.