• Hugo Cuypers 49'
  • Jordan Torunarigha 72'
SV Zulte Waregem
0

Gent en Zulte Waregem sloten de achtste speeldag af op zondagavond in de Ghelamco Arena. Okumu zat een eerste van twee schorsingsdagen uit, waardoor Hanche-Olsen achterin plaats nam. In de aanval was er een eerste basisplaats voor de jonge Salah. Het openingskwartier bracht niet al te veel animo, Castro-Montes en Cuypers mikten hun pogingen naast.

Pas in het derde kwartier kwamen de Buffalo's echt dicht bij een openingstreffer. De grootste kans was voor Cuypers na een uitstekende balverovering van Salah, maar alleen voor Bossut schoof hij de bal nog naast. Nog voor rust stond Bossut twee keer op de juiste plek bij pogingen van Cuypers en Hong.

Een brilscore bij de rust dus, maar daar wilden de Buffalo's na de pauze snel verandering in brengen. Castro-Montes ging al snel zijn kans, maar besloot net naast. Een paar minuten later was het wel raak toen Cuypers een prima hoekschop van Hong in de verste hoek binnen kopte (1-0). Gent duwde door, de bezoekers kraakten en ontsnapten aan een grotere achterstand toen Salah een scherpe voorzet van Cuypers over doel devieerde.

Rond het uur solliciteerde Odjidja naar een wereldgoal met een geweldig vluchtschot, maar Bossut haalde dat er met een knappe redding nog uit. Zulte Waregem kon daar nauwelijks iets tegenover zetten en twintig minuten voor tijd viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Torunarigha stond op de juiste plek om de bal in de linkerhoek binnen te koppen (2-0).

In de slotfase maakten met Fofana en De Ridder nog twee youngsters hun opwachting. Fofana was zelfs nog aardig dicht bij een treffer, maar Bossut greep in. Ook Hauge was er nog dicht bij, maar zijn plaatsbal belandde net naast. Het veranderde allemaal niks aan het feit dat Gent de drie punten binnenhaalde en daarmee naar de vijfde plaats in het klassement klom.