Friday 24-06-2016 - 19:30

JV De Pinte
0
2

De Buffalo’s zijn met een zege aan hun oefencampagne begonnen. Op bezoek bij JV De Pinte werd het 0-2. Neto opende voor rust de score vanop de stip, Beridze verdubbelde in de tweede helft.

De oefenpartij tegen JV De Pinte is stilaan een traditie. En net zoals in de voorgaande edities: fantastisch zomerweer en veel toeschouwers. Zij zagen een mix van bekende gezichten en jeugdig talent aan de aftrap. Bij de gekende namen onder meer Foket, Mitrovic en Depoitre. Maar voor het eerste hoogtepuntje zorgde een nieuwkomer: Dieumerci Ndongala. Al na drie minuten haalde hij voor het eerst zijn trukendoos boven. De Congolees – slangenmens in bijberoep – slalomde zich vlot voorbij drie verdedigers. Zonder gevolg, jammer genoeg.

Op een eerste kans was het wachten tot net voor het kwartier. Schoofs testte de thuisdoelman met een schot in de korte hoek, hij pareerde met verve. Twee kansen voor Depoitre volgden. Bij de eerste poging kon de spits een voorzet van Ndongala niet genoeg naar beneden knikken. Zijn tweede mogelijkheid, een schot, verdween eveneens over doel.

Vijf minuten voor rust konden de Gentse fans wel juichen. Abdelai vond Foket op de rechterkant. De belofte-international baande zich een weg richting de zestien en werd daar neergehaald. Strafschop, oordeelde de assistent-scheidsrechter. Neto bedankte door de elfmeter hard in de linkerhoek te trappen (0-1). Kort daarna zorgde een afgezwaaide voorzet van Abdelali nog bijna voor een dubbele voorsprong aan de pauze.

Elf nieuwe namen na rust. Alweer enkele BGs (Bekende Gentenaren), zoals Raman en Nielsen, aangevuld met frisse kopjes. Dat zorgde voor een handjevol kansen in de tweede helft. Een ervan benutte Beridze. De Georgiër, een beloftespeler, twijfelde niet toen een voorzet van Cerovic voor zijn voeten viel ( 0-2). Net voor affluiten lukte Raman bijna voor nummer drie. Maar zijn vrijschop verdween centimeters naast de kruising. Na het laatste fluitsignaal toch nog wat spektakel. De lokale jeugd stormde met z’n velen het veld op. Het doel: een handtekening of selfie. De Buffalo’s gingen er met plezier op in.

Opstelling eerste helft: Vandenbussche, Foket, Horemans, Mitrovic, De Smet, Neto, Abdelali, R. Schoofs, Ndongala, Depoitre, Adilson.

Opstelling tweede helft: Thoelen, Soumah, Nielsen (75’ Burssens), Razzi, Elton, Van Der Bruggen, L. Schoofs, Beridze, Cerovic, Wikheim, Raman.