Saturday 25-06-2016 - 18:00

KVE Drongen
0
7

Een klinkend resultaat voor de Buffalo’s in hun tweede oefenmatch: 0-7 op bezoek bij Drongen. Abdelali en Saief troffen elk twee keer raak. De overige doelpunten kwamen op naam van Coulibaly, Adilson en Raman.

Het was alweer een korte rit voor de Gentse spelersbus. Na de trip richting De Pinte stond nu een bezoekje aan KVE Drongen op het programma – hooguit een kwartiertje rijden. Bij de club waar Kevin De Bruyne zijn eerste voetbalpasjes zette, maakten Sels en Coulibaly hun eerste minuten in de voorbereiding. De negen overige namen: Horemans, Nielsen, Elton, Cerovic, Van Der Bruggen, Neto, Adilson, Ndongala en Raman.

Na het openingskwartier stond de kansenteller op 1-2. Een volley van Neto verdween centimeters naast, terwijl Raman de thuisdoelman op zijn pad vond. Sels stond dan weer paraat op een poging van Niclaus. Een aangenaam begin, onder een al even prettige zomerzon.

Even later werd het iets minder gezellig: een hevige stortbui zorgde voor een toeschouwersvlucht richting beschutting. Op het veld leek dat de Buffalo’s niet te deren. Integendeel. Coulibaly trof raak bij zijn eerste goede kans. Adilson, een beloftespeler, strafte twee minuten later een aarzeling in de thuisdefensie af. En nog was het niet gedaan. Op aangeven van Coulibaly maakte Raman er koeltjes 0-3 van. Een minuutje eerder had een speler van de thuisploeg zich bijna onsterfelijk gemaakt. Maar oog in oog met Sels liet hij de kans op eeuwige roem liggen. Rusten bij 0-3.

De namen na rust: Thoelen, De Smet, Mitrovic, Burssens, Foket, L. Schoofs, R. Schoofs, Wikheim, Abdelali, Saief en Depoitre. Die laatste kreeg meteen twee prima mogelijkheden, maar was ongelukkig in de afwerking. Het vizier van Abdelali, een frivole belofte, stond beter afgesteld. Na knap voorbereidend werk van Wikheim – bij momenten flitsend - maakte hij er 0-4 van. Op het uur leek Depoitre dan toch zijn naam op het doelpuntenlijstje bij te schrijven. De spits lokte een strafschop uit en zette zich zelf achter de bal. Maar ’t was duidelijk niet de middag van ‘Le Monstre’. Depoitre gleed uit op het doorregende veld en zag het leer over doel belanden. Van pech gesproken.

Twintig minuten voor tijd zette Abdelali dan toch de forfaitscore op het bord. Na een afgemeten voorzet van Foket kopte hij zijn tweede doelpunt tegen de netten. Saief dikte in het slotkwartier de score nog aan tot 0-7. Eerst met een strafschop, vervolgens met een knal van dichtbij. Meteen ook het einde van een doelpuntenrijke voetbalmiddag.

Opstelling eerste helft: Sels, Horemans, Nielsen, Elton, Cerovic, Van Der Bruggen, Neto, Adilson, Ndongala, Raman, Coulibaly.

Opstelling tweede helft: Thoelen, De Smet, Mitrovic, Burssens, Foket (80’ Beridze), L. Schoofs, R. Schoofs, Wikheim, Abdelali, Saief, Depoitre (80’ Razzi)