• Roman Yaremchuk 57'
  • Stallone Limbombe 66'
  • Timothy Derijck 75'
  • Brecht Dejaegere 80'

Op de zesde dag van de winterstage in Oliva hebben de Buffalo's hun eerste oefenwedstrijd van 2019 met klinkende 1-6 cijfers gewonnen van het Duitse Holstein Kiel, de nummer vijf uit de 2de Bundesliga. In vier helften van 30 minuten kregen quasi alle spelers speelminuten. Enkel de geblesseerden Chakvetadze, Smith en keeper Jari De Busser kwamen niet in actie.

Beide teams begonnen behoudzaam hoewel de Buffalo's zoals steeds met aanvallende intenties begonnen en vaak hoog druk zetten op de Duitse keeper en verdedigers. Desondanks kreeg Holstein Kiel ook enkele mogelijkheden; bij eentje daarvan stopte Thomas Kaminski met zijn been een Duitse poging. De andere nieuwkomer Alexander Sørloth maakte direct duidelijk dat hij stevig op zijn benen staat. Zelfs in een duel waarbij drie Duitsers aan zijn lijf hingen, kwam hij als winnaar uit de strijd. Dat hij kon scoren bewees hij ook meteen. Op een cross van Odjidja kopte hij in de 29ste minuut het openingsdoelpunt tegen de touwen (0-1).

In het tweede halfuur trok hij de lijn door en op een steekbal van Dompé stak hij de 0-2 in de 49ste minuut voorbij de Duitse keeper. Terwijl Sørloth als rechtsbuiten opereerde stond Roman Yaremchuk diep in de spits. Ook hij legde er een in het mandje. Met een mooie lob zette hij de 0-3 op het bord.

Daarna was de Duitse weerstand gebroken en maakten Limbombe met een strak schot (0-4), Derijck op corner (0-5) en Dejaegere met een listig balletje in een rommelige fase (0-6) er een heuse monsterscore van. In de 102de minuut werd er in de Gentse zestien een strafschopfout gemaakt. Thoelen stopte echter de elfmeter. Desondanks was hij er één minuut voor tijd toch aan voor de moeite toen Kisombi de eerredder maakte voor Holstein Kiel. (1-6).

Eindstand 1-6 na een wedstrijd waarin de Buffalo's de initiële Duitse druk weerstonden en daarna stelselmatig de offensieve druk opvoerden tot de Duitsers het begaven. Het orgelpunt op een geslaagde stage waarin zowel fysiek als tactisch hard gewerkt werd in een schitterende setting. De groepssfeer en het vertrouwen vaarden er in elk geval wel bij.