SV Zulte Waregem
2
  • Zinho Gano 1'
  • Borja Lopez 112'

Met de eerste Europese opdracht stilaan in het vizier stond er nog een stevige oefenpartij tegen SV Zulte Waregem op het programma. Die bestond uit twee keer 60 minuten om iedereen optimale speelgelegenheid te geven. Okumu, Orban en Fortuna kwamen uit voorzorg niet in actie. Gent startte met Nardi, Agbor, Watanabe, Torunarigha, De Sart, Kums, Hong, Samoise, Hjulsager, Fofana en Cuypers.

Van een studieronde was hoegenaamd geen sprake, want al in de openingsminuut kopte Gano een voorzet van Brüls tegen de netten (0-1). Gent was allerminst aangeslagen en sloeg meteen terug via Samoise, die voorbereidend werk van Fofana afwerkte, wat een start (1-1). Fofana toonde zich bijzonder bedrijvig en na zijn assist wist hij nog binnen het openingskwartier ook zelf te scoren, door een verdedigend foutje af te straffen (2-1).

De bezoekers konden na de vroegere openingstreffer nauwelijks nog dreigen en de Buffalo's stoomden verder door. Na een strafschopfout op Fofana zette Cuypers de elfmeter om (3-1). Iets voorbij het half uur kroop de topschutter in de rol van aangever, waardoor Samoise oog in oog kwam met van der Gouw en zijn tweede doelpunt van de avond kon scoren (4-1). Hjulsager, Cuypers en Fofana kregen nog kansen, maar 4-1 werd de ruststand.

Gerkens en Roef vielen in voor de tweede helft en Roef kreeg meer bezoekers in zijn buurt dan Nardi in de eerste helft had gezien. Vossen besloot al snel op de paal en Miroshi mikte over. Nadat Kandouss in minuut 73 zijn debuut maakte, kwamen na 90 minuten nog acht nieuwe namen tussen de lijnen: Lagae, Henry, Stevens, De Ridder, Jelacic, Castro-Montes, Munezero en Tissoudali maakten het laatste half uur vol.

Het slot van de wedstrijd had minder in petto. Tissoudali, De Ridder en Gerkens konden de voorsprong niet verder uitdiepen en het was Borja Lopez die nog kon milderen voor de bezoekers. Bij een hoekschop gaf hij Roef het nakijken (4-2). Het bracht de Gentse winst echter niet meer in gevaar, meteen ook de derde opeenvolgende zege in de voorbereiding.