Play-Off 1 - Speeldag 2

Zondag 08-04-2018 - 18:00

KAA Gent KAA Gent 1 - 0 Club Brugge KV Club Brugge KV

In de Ghelamco Arena stonden twee ploegen tegenover elkaar die Play-Off 1 foutloos begonnen waren en daar graag een vervolg aan wilden breien. Vanderhaeghe koos hetzelfde elftal dat een week eerder Anderlecht voetballes gaf, Yaremchuk was wel terug inzetbaar maar begon op de bank. De Bruggelingen kwamen met een comfortabele voorsprong van negen punten afgezakt, het was dus vooral zaak om ze puntenloos huiswaarts te sturen.

Het begon alvast schitterend voor de Buffalo's. Na nauwelijks 1 minuut en 10 seconden kopte Kalu een voorzet van Simon raak, Vermeer leek de bal achter de lijn te keren en alle twijfel was helemaal weg toen de bal via het hoofd van Mechele nogmaals in doel botste (1-0). Brugge had niet meteen een antwoord in huis en Gent stoomde door. Janga kwam net tekort om een voorzet van Simon binnen te duwen, Gigot kopte vrijstaand van dichtbij nog naast en Dejaegere schoot na een knappe actie in de zestien op Vermeer.

Kalu zaaide slag om slinger paniek op de flank en kwam zelfs eens centraal voor doel, maar kopte rakelings over. Het was een half mirakel dat er na een kwartier nog steeds maar 1-0 op het scorebord stond. Halfweg de eerste helft was er dan toch plots een tegenprik via Diaby en meteen hele scherpe. Hij werd oog in oog met Kalinic gezet, maar die gooide zijn imposante lijf voor de bal en voorkwam de gelijkmaker. Even later profiteerde Diaby niet van onnodig balverlies, want hij besloot voorlangs.

Kort voor rust was Kalu nog tweemaal gevaarlijk, maar hij kreeg zijn pogingen niet gekadreerd. Dat lukte Vanaken wel met een verre vrije trap, maar Kalinic lag goed in de hoek. Leko stelde zijn ploeg bij tijdens de rust en de bezoekers kwamen beter voor de dag in de tweede helft. Ze namen de controle over het middenveld over en konden meer druk zetten op de Gentse afweer. Het werd nerveus afwachten of de nul op het scorebord bleef en na een fraaie dribbel van Vanaken was er een prima ingreep van Kalinic nodig.

De ingevallen Yaremchuk ging ook enkele keren zijn kans, maar het eerste schot vloog over en het tweede werd afgeblokt. Met een aflegger op Janga had hij een assist kunnen hebben, maar de man uit Curaçao kon er net niet bij. Tegen Genk pakte Brugge zijn punten pas in de blessuretijd en ook nu kregen ze daar nog de kans toe. Een missertje in de Gentse verdediging gaf Moraes nog de kans om te schieten, maar hij besloot in het zijnet. De opluchting en euforie waren dan ook groot bij het laatste fluitsignaal. Opnieuw een zege tegen de Bruggelingen, waarmee de kloof meteen ook verkleind werd tot zes punten.