• Ruslan Malinovskyi 43', 45'
1
  • Timothy Derijck 87'

Op bezoek bij leider Genk moesten de Buffalo's het stellen zonder Vadis Odjidja, die een eerste van drie schorsingsdagen uitzat. Ook Dompé ontbrak door een lichte blessure. Hun afwezigheden werden in de basiself opgevangen door Esiti en Dejaegere.

Net als op de vorige speeldagen was er ook nu geen plaats voor een studieronde en startte de partij in volle vaart. De eerste prikjes kwamen van de thuisploeg, maar Sorloth zorgde op de counter voor het eerste gevaar: hij omspeelde Vukovic, maar vond dan alsnog de doelman op zijn weg. Bij Genk hadden ze het steeds lastiger om de aanvalsgolven af te houden, maar de scherpte ontbrak om de Buffalo's op voorsprong te brengen. Asare was er erg dichtbij toen hij kwam ingelopen op een voorzet, maar hij trof de paal. In de rebound werd Dejaegere in de zestien aangetrapt door Dewaest, maar vreemd genoeg kwam de VAR niet tussen.

Dejaegere creëerde nog kansen, maar besloot over en kopte in de handen van Vukovic. Malinovskyi deed ook zijn bijdrage aan het spektakel met een scherpe vrije trap, maar Kaminski haalde die nog knap uit de rechterhoek. De rust leek een brilscore op te leveren, maar daar had de VAR geen oren naar. Bronn kreeg een schot via zijn dij tegen de arm, maar toch besloot Visser op basis van de beelden de strafschop toe te kennen. Malinovskyi bedankte en schoot de elfmeter binnen (1-0). Dat was al vlak voor rust, maar alsof de pil nog niet bitter genoeg was, week een schot van Malinovskyi nog af op Bronn en verschalkte zo Kaminski (2-0).

Genk dus tegen de gang van het spel op rozen en de Buffalo's leken ineens uitgeteld. En toch toonde Gent heel wat veerkracht in de tweede helft. Kaminski had wel een goeie reflex in huis op een uithaal van Trossard, die ook nog een plaatsbal naast mikte. Ook Vukovic moest vol aan de bak om een kopbal van Sorloth en een lage trap van Yaremchuk uit zijn doel te weren.

Gent liet niet af en gooide aanvallend heel wat in de strijd, onder meer met de rentree van Chakvetadze na heel wat blessureleed. Dat opende ook wel mogelijkheden voor de Genkenaars, die vooral via Ito dicht bij een extra doelpunt kwamen, maar zijn schot belandde via de vingertoppen van Kaminski op de paal. Vijf minuten voor tijd viel dan toch het doelpunt dat de Buffalo's al lang verdienden. Derijck mikte een aflegger van Chakvetadze netjes in de linkerhoek binnen (2-1).

De stress sloeg toe in de Luminus Arena en al helemaal toen Lucumi een bal tegen de arm kreeg in de zestien. Van enige consistentie in het VAR-busje was echter geen sprake, want Visser werd nu niet naar de beelden geroepen en Genk ontsnapte zo aan een mogelijke gelijkmaker. En nog was het niet gedaan, want bij een scrimmage kon Derijck opnieuw aanleggen, maar deze keer werkte Maehle de bal voor de lijn weg.

De partij eindigde nog met een valse noot toen Malinowskyi na een fel duel Verstraete raakte met zijn studs. Verstraete bleef achter met een bebloed aangezicht, Malinovskyi mocht gaan douchen. De Buffalo's waren er echter weinig mee, want de nederlaag kon niet meer afgewend worden, ondanks een puike match.