0
KRC Genk
1
  • Leandro Trossard 55'

De laatste wedstrijd in de aanloop naar de bekerfinale was nog een pittige, met het bezoek van leider Genk in de Ghelamco Arena. Jess Thorup kon terug beroep doen op Odjidja na zijn drie speeldagen schorsing en bracht in de spits voor het eerst Kvilitaia aan de aftrap, met Sorloth en Dejaegere in steun.

Gent begon vrij afwachtend aan de partij en Trossard liet het eerste schot optekenen, maar te hoog. Dan deed de oprukkende Verstraete beter met een harde uithaal, die Vukovic met de vuisten afweerde. Gent pikte het juiste ritme op en begon goed te combineren. Asare versierde de beste kans met een vluchtschot dat Vukovic maar net in hoekschop kon verwerken.

Aan de overzijde was Trossard de enige Genkenaar die echt voor gevaar kon zorgen. Zijn twee beste pogingen werden echter gepakt door Kaminski en gekeerd door Souquet. Ito vond wel de weg naar doel op de tegenaanval, maar hij begon zijn actie met een duidelijke duwfout en dat was de VAR niet ontgaan, geen Genkse voorsprong dus aan de rust.

Dejaegere zorgde in de tweede helft voor het eerste gevaar met een schot op Vukovic, maar daarna namen de Limburgers geleidelijk aan het commando over. Trossard bevrijdde de bezoekers door de bal knap in de rechterhoek binnen te krullen (0-1). Het lukte de bezoekers niet om de wedstrijd helemaal te beslissen, want een omhaal van Samatta was niet gekadreerd en ook een scherpe voorzet devieerde hij nog naast.

De Buffalo's probeerden nog wel iets terug te doen, maar Genk haalde al bij al zonder veel problemen de eindmeet. In de blessuretijd belandde een afgeweken schot van Trossard zelfs nog tegen de paal. Geen tweede doelpunt voor hem dus, maar wel drie belangrijke punten voor de Limburgers in hun strijd om de titel. Bij Gent kon de focus volledig verlegd worden naar de belangrijke bekerfinale.