• Roman Yaremchuk 59'
SK Rapid Wien
1
  • Yusuf Demir 93'

In de derde voorronde van de UEFA Champions League stonden de Buffalo's voor een alles-of-niets match tegen het Oostenrijkse Rapid Wien, vermits de partij in één duel beslist werd. Wim De Decker, die de fakkel als hoofdcoach overnam van Bölöni, viste Yaremchuk op en plaatste hem naast Depoitre voorin. Dorsch, Kums en Owusu versterkten het middenveld en achterin startte Arslanagic naast Ngadeu.

De Oostenrijkers, die in de tweede voorronde Lokomotiv Zagreb uitgeschakeld hadden, begonnen goed aan de partij. Roef moest in de openingsfase al twee keer bij de pinken zijn bij twee schoten binnen het doelkader. Gent kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen en bij een gevaarlijke tegenprik mikte Murg maar net naast. Yaremchuk zorgde voor Gents gevaar met een kopbal, maar kreeg die niet gekadreerd.

Tien minuten voor rust slaagde Kums er wel in om de defensie van de bezoekers te verschalken. Met een prima voorzet vond hij Dorsch voor doel en die kopte raak (1-0). Op slag van rust was Yaremchuk dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn eerste schot vloog naast en bij een rush vanop eigen helft stuitte hij op Strebinger. Het spektakel zat duidelijk in de staart van de eerste helft, want Roef moest nog uitpakken met een geweldige redding op een afgeweken schot.

Na de rust leek Gent de voorsprong te controleren, al mikte Kara wel twee schietkansen over. Iets voor het uur ontbond Chakvetadze zijn duivels met een knappe rush naar de zestien. Greiml ging in de fout en schoffelde Chakvetadze onderuit. De onfortuinlijke Georgiër moest geblesseerd naar de kant, maar Yaremchuk trapte ondertussen wel de elfmeter binnen en verdubbelde zo de Gentse voorsprong (2-0).

De bezoekers leken niet in staat om nog iets terug te doen, maar in de slotfase vonden ze alsnog een tweede adem. Roef stopte twee schoten en zag een afstandspoging van Fountas over vliegen. De vijf minuten extra tijd leken een formaliteit, maar Demir zorgde toch nog voor enkele minuten spanning door de aansluitingstreffer in de linkerhoek te mikken (2-1). Rapid kwam nog opzetten en mikte een ultieme kans voorlangs, waardoor de Buffalo's zonder verlengingen de kwalificatie binnen haalden.