FK Partizan
0
1
  • Sven Kums 59'

De derde speeldag van de UEFA Conference League zette met Partizan en Gent de twee ongeslagen leiders tegenover elkaar. Vanhaezebrouck dropte Kums, Odjidja en Chakvetadze in de ploeg, met Samoise en Fortuna op de flanken. De Servische leider had dit seizoen amper eenmaal verloren en had al zes wedstrijden geen doelpunt meer geslikt, maar aan die statistieken hadden de Buffalo's geen boodschap. Ze namen de controle over de partij en lieten de thuisploeg niet in hun spel komen.

Ondanks het Gentse overwicht gaf Partizan weinig weg. Depoitre en Odjidja probeerden het wel, maar mikten te hoog. Bij een schaarse tegenprik kon topschutter Gomes uithalen, maar zijn schot ging naast. De brilscore bij de rust was een logisch gevolg van een kansarme eerste helft.

Met een punt namen de Buffalo's echter geen genoegen. Na rust werd een tandje bijgestoken en dat bracht de thuisploeg in moeilijkheden. Chakvetadze schoot een wenkende kans nog hoog over en een schot van Odjidja werd nog uit de linkerhoek gehaald, maar op het uur viel het onvermijdelijke doelpunt dan toch. Kums dook verrassend voor doel op en kopte een perfecte voorzet van Samoise netjes in de linkerhoek binnen (0-1).

Gent duwde door en wilde de wedstrijd helemaal beslissen, maar doelman Popovic bezorgde Partizan een levenslijn. Eerst door een vrije trap van Odjidja vaonder de lat te halen en wat later op pogingen van Fortuna en Depoitre. Na heel wat wissels bokste de thuisploeg dan toch een slotoffensief in elkaar, waarbij centrale verdediger Vujacic nog erg gevaarlijk was. Eerst met een poeier op de lat, daarna met een kopbal die door Bolat gestopt werd.

In de spannende slotminuten trokken de Buffalo's de verdiende zege over de streep. De derde opeenvolgende al in de groepsfase van de Conference League, waarmee het als enige van de 32 ploegen nog een perfect rapport van 9 op 9 kon voorleggen. Met drie clean sheets mocht er ook defensief een pluim op de hoed gestoken worden.