2
  • Joseph Okumu 11'
  • Ivan Näsberg 81'
0

Na de 4-0 zege uit de heenwedstrijd konden de Buffalo's de kwalificatie voor de derde voorronde van de UEFA Conference League al ruiken, maar uiteraard moest er nog een terugwedstrijd afgewerkt worden in Noorwegen. Vanhaezebrouck roteerde en bracht Roef en Depoitre aan de aftrap, die daarmee hun eerste minuten van het seizoen maakten.

Valerenga vierde zijn 107-jarig bestaan en wilde er - ondanks de zware nederlaag in de heenwedstrijd - nog iets van maken. Ze gingen er dan ook vol tegenaan in de openingsfase en werden daar na 11 minuten voor beloond toen een poging van Sahraoui via Okumu in eigen doel verdwween (1-0). Roef moest even later redding brengen op een strak schot van Bjordal, maar echt doorduwen kon de thuisploeg daarna niet meer.

Gent herstelde het evenwicht en halfweg de eerste helft was Tissoudali dicht bij de gelijkmaker na een knappe rush, maar Haug bracht nog redding. Tollas liet een verdubbeling van de voorsprong liggen door over te besluiten een aan de overzijde was Haug opnieuw paraat om een strakke volley van Samoise uit de rechterhoek te halen.

Bayo verving Depoitre aan de rust en was vroeg in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Haug keerde zijn schot echter nog en in de daaropvolgende scrimmage vonden Castro-Montes en Fortuna telkens een verdediger op hun weg. De tank van de Noren leek stilaan leeg te lopen en ook Gent maakte aanvallend niet veel klaar, waardoor de partij verwaterde. Roef weerde wel een schot van Bjordal af en Godeau kopte een hoekschop over, maar dat was het dan ook.

Tien minuten voor tijd mochten de Noorse fans toch nog eens juichen toen Näsberg een hoekschop in de rechterhoek binnen kopte (2-0). Gent prikte enkel nog tegen via een schot van Malede, maar Haug hield de nul op het bord. De Noren pakten de zege, maar moesten de kwalificatie voor de derde voorronde wel aan de Buffalo's laten.