• Vadis Odjidja-Ofoe 70'
  • Julien De Sart 72'
RKS Rakow Czestochowa
0

De Buffalo's moesten vol aan de bak tegen het Poolse Rakow Czestochowa om de 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd uit te wissen. Vanhaezebrouck rekende daarvoor op Depoitre en Tissoudali in de spits, op het middenveld kreeg Kums de voorkeur op De Sart. Tegen de stugge Polen was het zaak om te scoren en vooral zelf geen doelpunt te slikken. Het was dan ook even schrikken toen Rundic in de openingsminuut Bolat al tot een redding dwong.

Net als in de heenwedstrijd nam Gent de wedstrijd resoluut in handen. Tissoudali dribbelde zich vrij voor doel, maar vond Kovacevic op zijn weg. Het was niet de laatste keer dat de doelman zich in de kijker speelde. Een schot en een kopbal van Depoitre wist hij er ook nog uit te ranselen. Tissoudali kende pech toen een schot afweek in hoekschop, maar op slag van rust haalde hij toch zijn gram. Depoitre legde vanop de achterlijn terug op Tissoudali, die in de korte hoek raak trof en zo zo eindelijk de ban wist te breken (1-0).

Ook in de tweede helft domineerde Gent de partij en ging op zoek naar een tweede doelpunt om verlengingen te vermijden. In de 70ste minuut zorgde Odjidja voor de bevrijding met een geweldig geplaatst schot in de linkerhoek (2-0). Nauwelijks twee minuten bracht de ingevallen De Sart de Ghelamco Arena helemaal in extase met een raak schot in de rechterhoek (3-0).

Twee tegentreffers zo dicht na elkaar, dat was voor de Polen een morele mokerslag waar ze niet meer van herstelden. Het waren integendeel de Buffalo's die nog dicht bij een vierde treffer kwamen. Okumu kopte over, Chakvetadze mikte van dichtbij naast en in de extra tijd had Kovacevic nog een knappe redding in huis om Chakvetadze van een doelpunt te houden. Het veranderde echter niets meer aan het feit dat Gent zich verdiend plaatste voor de groepsfase van de UEFA Conference League. Voor de vijfde keer in zeven jaar haalde Gent de groepsfase van een Europees bekertornooi.