Speeldag 2

FT

Thursday 05-10-2023 - 18:45

KAA Gent
2
  • Tarik Tissoudali 39', 92'
Maccabi Tel-Aviv
0
KAA Gent - Maccabi Tel-Aviv

Op de tweede speeldag van de UEFA Conference League groepsfase namen de Buffalo's het in eigen huis op tegen Maccabi Tel Aviv, dat aan de leiding stond dankzij hun zege tegen Breidablik op de openingsspeeldag. Cuypers en Torunarigha moesten afhaken door blessures, waardoor Vanhaezebrouck zijn troepen wat herschikte. Tissoudali en Orban werden voorin geposteerd, Fofana begon op links en centraal was er een basisplaats voor Gandelman tegen zijn landgenoten.

De Buffalo's lieten er geen gras over groeien en probeerden de bezoekers meteen onder druk te zetten. Dat leidde al snel tot een slechte uittrap, maar Kums kon er niet van profiteren. Tissoudali dribbelde zich naar een eerste echte kans, maar besloot met een puntertje naast. Op voorzet van Fofana kopte Samoise tussen de palen, maar Mishpati stond op de juiste plek. Een lob van Orban en een lage schuiver van Tissoudali misten het doelkader, maar kort voor rust was het De Sart die de doorbraak forceerde. Met een geweldige dieptepass stuurde hij Tissoudali door het centrum van de defensie en hij gaf Mishpati het nakijken (1-0).

In de tweede helft kon Gent zijn overwicht van voor rust niet meteen doorzetten en nu werd Roef ook enkele keren aan het werk gezet. Een vrije trap van Zahavi en een infiltrerende Peretz, Roef had geen wereldsaves nodig, maar was wel telkens bij de pinken. Aan de overkant had Mishpathi heel wat meer moeite met een krachtige uithaal van De Sart. Een kwartier voor tijd hield de Israëlische doelman zijn ploeg in de wedstrijd met een geweldige redding op een kopbal van Orban.

Daardoor bleef de spanning in de lucht hangen, maar finaal werd die weggenomen in de extra tijd. Tissoudali werd neergeduwd in de zestien en mocht zelf naar de stip om het af te maken. En dat deed hij ook, met een feilloze elfmeter in de rechterhoek stelde hij de Gentse zege helemaal veilig (2-0). Met 4 op 6 nam Gent ook de koppositie in groep B over van de Israëliërs.