• Gift Orban 68'
Breidablik
0
KAA Gent - Breidablik

Na vier op zes uit de eerste twee speeldagen begonnen de Buffalo's als groepsleider aan het tweeluik tegen het IJslandse Breidablik. Vanhaezebrouck gunde De Sart wat rust en zette Gandelman in de basis. Kandouss was nog niet inzetbaar, waardoor Agbor aan de wedstrijd mocht beginnen. Voorin werden Cuypers en Tissoudali aan elkaar gekoppeld. Gent was favoriet tegen de Europees onervaren IJslanders en duwde meteen door. Tissoudali mikte de eerste grote kans nog over, maar na tien minuten mocht doelman Einarsson zich al een eerste keer omdraaien na een rake kopbal van Gandelman (1-0).

Vijf minuten later kroop Gandelman in de rol van aangever en Cuypers kopte zijn voorzet hard binnen (2-0). Breidablik wist geen raad met de Gentse aanvallen en ging in minuut 19 al helemaal kopje onder. Het was opnieuw Cuypers die met een overhoekse knal de wedstrijd al helemaal besliste (3-0). Daarna ging de voet wat van het gaspedaal, al was Einarsson bij de pinken om Fofana en Kums van een doelpunt te houden.

Toen Tissoudali diep gestuurd werd, mikte hij de bal netjes binnen, maar buitenspel gooide roet in het eten. Het was slechts uitstel, want kort voor rust dribbelde hij zich vrij en mikte de bal in de linkerhoek binnen (4-0). Na rust bleef Gent controleren en Brown testte al snel de vuisten van Einarsson. Tissoudali leek op weg naar zijn tweede doelpunt nadat hij met een heerlijke kapbeweging twee verdedigers in de wind zette, maar Einarsson bracht nog redding.

Ook Roef werd aan het werk gezet, vooral een vrije trap van Gunnlaugsson was gevaarlijk. De ingevallen Gerkens ging ook zijn kans, Einarsson weerde af in de voeten van Tissoudali, maar die liet de open kans liggen. Het was een kwestie van tijd vooraleer de voorsprong nog werd uitgediept. Fofana schoot nog op de vuisten van Einarsson, maar kort nadien moest die zich toch voor de vijfde keer gewonnen geven toen Orban de bal onder hem binnen knalde (5-0).

In de slotminuut leek de Gentse clean sheet alsnog te sneuvelen toen Breidablik een strafschop kreeg na een fout van Watanabe. Maar Roef maakte zijn reputatie van penaltystopper andermaal waar en haalde de elfmeter van Gunnlaugsson uit de linkerhoek. Zo bleef de forfaitscore staan en hielden de Buffalo's ook hun leidersplaats vast in groep B.