Speeldag 3

FT

Thursday 26-10-2023 - 18:45

KAA Gent
5
  • Omri Gandelman 10'
  • Hugo Cuypers 15', 19'
  • Tarik Tissoudali 43'
  • Gift Orban 68'
Breidablik
0
KAA Gent - Breidablik
"Lang geleden dat we zoveel goals maakten, dat deed deugd"

Hein Vanhaezebrouck

"Het onszelf gemakkelijk gemaakt"

Hugo Cuypers

A walk in the park – na 20 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld met een knappe 3-0 op het scorebord en als eindstand een forfaitscore. “We hebben het onszelf gemakkelijk gemaakt”, glimlachte Hugo Cuypers. “De klus was al geklaard door met 4-0 de rust in te gaan. Daarna wilden we geen onnodige risico’s meer pakken en dat is wel goed gelukt.”

Gretigheid vanaf minuut één was er vandaag. “We wisten hoe ze gingen spelen en dat ze risico’s gingen nemen bij de opbouw. Daar hebben we goed van kunnen profiteren. Hun intensiteit hebben we ook prima kunnen neutraliseren. Of ik Breidablik sterker verwacht had? Neen, het was vooral onze verdienste”, gaf Hugoal de ploeg een pluim.

Vanavond was ook de avond die een vertrouwensboost gaf aan de spitsen. Alle namen stonden op het scorebord. “Ja, dat is altijd leuk hé. Hopelijk kunnen we dat vertrouwen meenemen naar zondag.” Standard Luik komt dan op bezoek, ex-club van onze nummer 11. “Speciaal zou ik het niet meer noemen, maar het blijft wel anders dan tegen een andere ploeg spelen.” (RG)

"Overwinning die we nodig hadden"

Omri Gandelman

"Vanaf de eerste minuut gefocust"

Jordan Torunarigha

Jordan Torunarigha is een persoonlijkheid – op en naast het veld. Met een lach stond hij voor de micro. “We’re all happy. Vandaag waren we wel vanaf de eerste minuut gefocust en we namen de match meteen in handen. Niet veel later volgde al het eerste, tweede en derde doelpunt. Een grote opluchting. Na de rust konden we nog meer scoren maar… het is een ok resultaat.” En of.

Scherp beginnen: het was, vergeleken met zondag, een leuke nieuwigheid voor de Buffalo’s. “Intern hebben we daar over gesproken, ja. In alle eerlijkheid, ook met de coach. Dat moest beter en we wilden tonen dat we dat kunnen. Op die weg willen we doorgaan. Focus vanaf de eerste minuut.”

De netten heeft de Duitser vandaag schoon gehouden met jonkie Brian Agbor aan zijn zijde. Hoe was dat? “Je moet aan hem vragen hoe het was om naast mij te spelen”, lachte de verdediger zijn tanden bloot. “He’s a good guy die hard werkt en goed speelde. Het is verdiend dat hij minuten krijgt.”

Zondag staan de mannen van de vurige steden tegenover de Buffalo’s. Jordan kijkt er al naar uit om rots in de branding te zijn. “Vechten voor de overwinning zullen we doen. Zeker thuis. De fans zullen zien dat we er alles aan zullen doen om te tonen dat we onze plaats hebben bovenaan het klassement.” Dat belooft vuurwerk. (RG)