• Hugo Cuypers 9'
  • Vadis Odjidja-Ofoe 18', 66'
Shamrock Rovers FC
0

Na twee brilscores op de openingsspeeldag was de stand in groep F van de Conference League nog totaal in evenwicht. Net als in Molde stond Nardi opnieuw tussen de palen. Samoise ontbrak door een blessure, waardoor Hauge in de basis startte. Ook Fofana mocht aan de wedstrijd beginnen, in combinatie met Cuypers voorin.

Duizend enthousiaste Ierse supporters hadden de trip naar de Ghelamco Arena gemaakt, maar na drie minuten haalden ze al opgelucht adem toen Cuypers een hoekschop de lat kopte. Gent zette hoog druk en dat leverde snel resultaat op. Fofana legde af voor Cuypers, die zich in schietpositie werkte en netjes in de linkerhoek besloot (1-0).

Shamrock had het lastig met de pressing en na een slipper bij het uitverdedigen kon Gent profiteren. Doelman Mannus weerde eerst nog af, maar tegen de fraaie volley van Odjidja had hij geen verhaal meer (2-0). Met de dubbele voorsprong op het scorebord ging de voet wat van het gaspedaal en voor de rust waren er enkel nog afstandsschoten van Hauge en Torunarigha, maar Mannus stond telkens op de goeie plek.

Ondanks de achterstand kwamen de bezoekers gemotiveerd uit de kleedkamer en versierde verschillende kansen. Nardi stond pal op pogingen van O'Neill en Gaffney, terwijl Byrne net over besloot. Gent toonde zich efficiënter aan de overkant. Fofana lukte zijn tweede assist van de avond met een pass naar Odjidja, die vervolgens lekker in de rechterbovenhoek mikte (3-0).

Daarmee was de wedstrijd helemaal beslist, maar de Ieren kwamen nog dicht bij een eerredder. Zowel Gaffney als Ferizaj kwamen nog oog in oog met Nardi, maar die stond pal en behield zo zijn clean sheet. De vlotte zege leverde Gent de leidersplek op in groep F, samen met het Zweedse Djurgardens, dat Molde versloeg.