Speeldag 1

FT

Thursday 15-02-2024 - 21:00

Maccabi Haïfa
1
  • Frantzdy Pierrot 65'
KAA Gent
0
Maccabi Haïfa - KAA Gent

In de Play_off ronde van de UEFA Conference League namen de Buffalo's het op tegen het Israëlische Maccabi Haïfa. Dat speelde zijn thuiswedstrijd door de oorlogssituatie in het Hongaarse Boedapest, waar ondanks de verre afstand toch nog redelijk wat fans kwamen opdagen. Vanhaezebrouck dropte nieuwkomer Sonko in de basis, in steun van Tissoudali. Kums was geblesseerd en Hong begon op de bank, waardoor Gerkens en Gandelman aan De Sart gekoppeld werden op het middenveld.

De partij begon met een voorzichtige studieronde langs beide kanten en het werd ook al snel duidelijk dat de bedenkelijke staat van het veld niet bevorderlijk was voor vlotte combinaties. In het eerste half uur viel er niet veel meer te beleven dan een afgeblokt schot van Tissoudali, in het derde kwartier kwam er toch enige dreiging. Een uithaal van Sonko strandde op doelman Keouf, Gerkens kopte een wenkende kans voorlangs en Tissoudali besloot in de handen van Keouf.

De tweede helft leek beterschap te brengen met al snel een grote kans voor Gandelman, maar Keouf stak er nog een ultieme hand tussen. Gent probeerde wel iets te forceren, maar de zorgvuldigheid voorin ontbrak. Haïfa kwam nauwelijks in de buurt van Roef, maar iets voorbij het uur stak Dame Fortuna een handje toe. Gerkens wilde ontzetten, maar werd afgeblokt, waarna de bal met een gelukje voor de voeten van Pierrot belandde, die de unieke kans over Roef in doel stiftte (1-0).

Een kwartier voor tijd lukte Gandelman ei zo na de gelijkmaker, maar hij devieerde het voorzet-schot van Kandouss rakelings naast. Kandouss kreeg zelf ook een uitgelezen mogelijkheid op aangeven van Tissoudali, maar miste zijn schot volledig. De Israëliërs konden enkel nog aan verdedigen denken en een hele resem voorzetten bezorgden hen heel wat problemen. Geen enkele viel echter goed en ook een strak afstandsschot van De Sart verdween nog via Seck in hoekschop. Haïfa boog, maar begaf niet en Tissoudali trapte de laatste kans in het zijnet.

Zo draaide het opnieuw uit op een vermijdbare nederlaag voor de Buffalo's, die net als in de voorgaande wedstrijden weer erg karig bedeeld werden, gelet op het spelbeeld. Haïfa haalde het maximale uit een minimum aan kansen en mocht met een kleine bonus uitkijken naar de terugwedstrijd. Voor Gent werd het opnieuw een kwestie van de rug te rechten om het tij te doen keren.