• Adnan Januzaj 88'
4
  • Gift Orban 31', 32', 34'
  • Hugo Cuypers 38'

Met de 1-1 uit de heenwedstrijd lag nog alles open voor de kwalificatie voor de kwartfinales van de UEFA Conference League. In zijn 300ste wedstrijd als hoofdcoach van de Buffalo's recupereerde Vanhaezebrouck Torunarigha, die door het geblesseerd afhaken van Fortuna in de basis begon. Ook Fofana mocht terug de linkerflank voor zijn rekening nemen.

In de openingsfase nam de thuisploeg het voortouw en Gürler kopte al snel de eerste kans naast. Roef werd niet echt op de proef gesteld en Gent herstelde het evenwicht, evenwel nog zonder echte kansen te creëren. Tot Orban het na een half uur welletjes vond. Hij sloeg een eerste keer toe na een geweldig uitgespeelde Gentse aanval, waarbij Hong de bal klaar legde en Orban zonder twijfelen afwerkte (0-1).

Maar dat was nog slechts het begin van wat een memorabele zeven minuten zouden worden. Nauwelijks had Basaksehir afgetrapt of Orban profiteerde van balverlies en pegelde vanop 20 meter onhoudbaar in de linkerhoek (0-2). En het hield maar niet op, want amper twee minuten later schoot hij eerst nog op Babacan, maar in de rebound maakte hij zijn waanzinnige hattrick compleet (0-3). 3 minuten en 24 seconden, nooit eerder scoorde een speler zo'n snelle hattrick in de geschiedenis van alle UEFA-competities. Fenomenaal.

Het was een gigantische mokerslag en in minuut 37 Cuypers zorgde voor de finale knock-out door een puntgave voorzet van Kums netjes in de linkerhoek binnen te koppen (0-4). Op slag van rust voorkwam Roef met een knappe redding dat Türüc met een vrije trap kon milderen.

De kwalificatie kon Gent nu niet meer ontglippen, waardoor de tweede helft slechts een bijrol speelde. Een snelle tegentreffer kwam er niet, enkel Szysz kon dreigen met een kopbal die net naast ging. Gent kon er enkele keren gevaarlijk uitkomen, maar speelde het ditmaal minder efficiënt uit. Enkele minuten voor tijd kon Januzaj dan toch nog de eer redden voor de thuisploeg, van dichtbij trapte hij raak (1-4). Eentje voor de statistieken, want de Gentse fans waren toen al lang de kwalificatie voor de kwartfinales aan het vieren en kregen na het laatste fluitsignaal het gezelschap van de spelers. Een historische Europese avond, want na UEFA Cup in 1992 stonden de Buffalo's voor de tweede keer in de geschiedenis in de kwartfinales van een Europees bekertornooi.