PAOK FC
2
  • José Angel Crespo 20'
  • Douglas Augusto 77'

Nadat Vanhaezebrouck tegen Beerschot een aantal sleutelspelers rust gunde, kwamen de Buffalo's in de terugwedstrijd tegen PAOK FC weer op volle sterkte aan de aftrap, al ontbrak De Sart wel op het wedstrijdblad. Zijn plaats werd ingenomen door Owusu. Achterin kreeg Torunarigha de voorkeur op Hanche-Olsen.

Gent moest een 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen en zette de bezoekers dan ook meteen onder druk. Tissoudali was dicht bij een snelle openingstreffer, maar plaatste de bal rakelings naast. De Buffalo's lieten de bal goed rond gaan en in tegenstelling tot de heenwedstrijd werd de defensie nu wel regelmatig uit verband gespeeld. De efficiëntie voor doel bleef echter achterwege. Deviaties van Tissoudali en Depoitre gingen naast, Samoise kopte over.

Na 20 minuten staken de bezoekers dan toch eens de neus aan het venster met een hoekschop. De bal raakte niet weg uit de zestien en belandde voor de voeten van Crespo, die van dichtbij makkelijk raak trof (0-1). Een serieuze domper voor de Buffalo's, maar die rechtten de rug en bleven aandringen. Handspel in de zestien werd echter niet gefloten en Tissoudali schoot op aangeven van Odjidja naast, maar kort voor rust kreeg Gent dan toch loon naar werken. Depoitre kopte een gemeten voorzet van Samoise in de hoek voorbij Paschalakis (1-1).

Een minuutje later was Depoitre zelfs dicht bij de 2-1, maar een strakke voorzet van Odjidja werd nog net voor zijn neus ontzet. In het eerste kwartier na rust leek de wedstrijd helemaal in Gents voordeel te kantelen, maar Paschalakis liet zich niet verschalken op een kopbal van Okumu en een strakke uithaal van Odjidja. Samoise mikte een volley voorlangs en Depoitre kopte over. De Gentse dominantie leverde geen voorsprong op en gaandeweg slaagde PAOK erin om al het tempo uit de wedstrijd te halen.

Roef had nauwelijks werk op te knappen, maar een kwartier voor tijd sloegen de efficiënte bezoekers andermaal toe. Een vrije trap werd opzij gelegd naar Augusto, die de bal in de linkerhoek mikte (1-2). Twee doelpunten waren er nodig om nog verlengingen af te dwingen, maar het beste was er stilaan af. Toch moest Paschalakis in de slotminuten nog vol aan de bak met vooral een knappe redding op een strak schot van Hjulsager.

De Buffalo's konden het Europees toneel verlaten met opgeheven hoofd na een dominante partij. Al bleven ze ook met een dubbel gevoel achter, omdat er meer in zat, zeker op basis van de terugwedstrijd.