PAOK FC
1
  • Jasmin Kurtic 58'
0

In de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de UEFA Conference League trok naar het vurige Toumbastadion, dat door de coronamaatregelen wel slechts half gevuld was. Tissoudali had deze week nog last van een trap die hij incasseerde en begon op de bank. Hjulsager en Odjidja speelden daardoor in steun van Depoitre. Achterin kreeg Okumu de voorkeur op Torunarigha.

De Buffalo's lieten zich allerminst afbluffen en begonnen goed aan de partij met hoge pressing op de Grieken. In de zone van de waarheid kwam het echter niet tot uitgespeelde kansen. De thuisploeg kon het evenwicht wel herstellen, maar werk voor de doelmannen was er nauwelijks. De beste mogelijkheden voor rust waren voor Odjidja en Depoitre, maar hun schoten resulteerden niet in een doelpunt. PAOK kwam niet veel verder dan een lage schuiver van Akpom en een dreigende dribbel van Biseswar, die daarna geen aanspeelpunt voor doel vond.

Het begin van de tweede helft bracht meer doelgevaar. Akpom kopte een voorzet rakelings naast, een minuut later liet Castro-Montes aan de overzijde de netten wel trillen. Nadat Paschalakis een uithaal van De Sart met moeite kon afweren, tikte Castro-Montes de rebound wel binnen, maar hij stond daarbij nipt buitenspel en werd afgevlagd.

Pech voor de Buffalo's en wat later had PAOK wel het nodige geluk. Een matige vrije trap van Kurtic week af op Kums, Roef stond zo op het verkeerde been en kon enkel toekijken hoe de bal in doel verdween (1-0). Gent probeerde wel iets terug te doen, maar enkele mogelijkheden op de tegenaanval werden niet voldoende benut en PAOK hield achterin de rangen gesloten, waardoor de Gentse aanvallen spaak liepen.

De gelijkmaker viel niet meer, waardoor Gent met het kleinste verschil verloor en PAOK met een bonus aan de terugwedstrijd in de Ghelamco Arena mocht beginnen.