Thursday 04-08-2016 - 20:15

FC Viitorul Constanta
0
0

Na de 5-0 zege uit de heenwedstrijd diende de return in de derde voorronde van de UEFA Europa League zich aan als een ietwat overbodige wedstrijd. Desalniettemin wilde Vanhaezebrouck terug vol voor de zege gaan, al schudde hij zijn basiself toch stevig door elkaar. Yannick Thoelen mocht onder de lat plaatsnemen en achterin kreeg youngster Siebe Horemans zijn kans. Rob Schoofs nam de plaats in van Sven Kums en voorin werden topschutters Jérémy Perbet en Emir Kujovic aan elkaar gekoppeld.

Gheorghe Hagi besefte ook wel dat zijn ploeg niet moest hopen om zich nog te kwalificeren, maar hij streefde met zijn elftal wel naar een eerste Europese zege ooit. Al vroeg in de wedstrijd claimde de thuisploeg een strafschop na handspel van Gershon, maar die maakte geen beweging naar de bal, waardoor scheidsrechter Del Cerro liet begaan. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, Gent drukte niet door en Viitorul probeerde het met enkele schuchtere afstandsschoten, die Thoelen niet in verlegenheid konden brengen.

Voor rust staken de Buffalo's maar twee keer echt de neus aan het venster. Neto veerde hoog op bij een hoekschop van Milicevic, maar hij kopte naast. De beste mogelijkheid was voor Kujovic, die kon aanleggen op een teruglegger van Foket, maar Hodororgea gooide zich nog in de baan van het schot en kwam zo zijn doelman ter hulp.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg iets hoger te spelen en werd het daardoor wat dreigender. Nimely schoot een metertje naast en Thoelen had enige moeite met een afstandsschot van Marin. Ondertussen hadden bij Gent nog twee debutanten hun opwachting gemaakt: zowel Lucas Schoofs als Dieumerci Ndongala mochten hun eerste officiële minuten in de Gentse kleuren volmaken.

De mooiste actie van de avond kwam van Dumitrescu, die knap langs drie man dribbelde, maar vervolgens zijn schot erg ver naast zag gaan. Ook Saief schudde een knappe dribbel uit zijn voeten, maar zijn schot zwaaide af en vloog naast. In de blessuretijd kon Ndongala na een snelle infiltratie terugleggen, maar twee schoten werden telkens afgeblokt.

De wedstrijd eindigde dus zoals ze begon. Zo kon Viitorul de Europa League toch nog met een goed gevoel verlaten, terwijl de Buffalo's hun kwalificatie voor de Play-Off ronde veilig stelden zonder veel energie te verspillen.