1
  • André Pinto 24'
1
  • Danijel Milicevic 6'

Wie zou er centraal op het middenveld aan Neto gekoppeld worden? Dat was de hamvraag voor de wedstrijd en het antwoord werd Anderson Esiti, die de coach overtuigd had met zijn puike wedstrijd tegen Lokeren. Voorin kreeg Perbet de voorkeur op Coulibaly.

Vanhaezebrouck had op de persconferentie daags voordien al aangekondigd dat Gent zijn stijl ook buitenshuis niet zou verloochenen en dat werd al van bij de aftrap duidelijk. Gent zette hoge pressing op Braga en de thuisploeg moest het spel ondergaan. Het Gentse overwicht werd al na zes minuten beloond, Milicevic krulde een vrije trap heerlijk in de linkerhoek binnen en bezorgde de Buffalo's een vroege voorsprong (0-1). Braga had nog heel wat tijd om de scheve situatie recht te trekken, maar kreeg aanvankelijk geen poot aan de grond tegen een sterk combinerend Gent.

Braga vond zijn redding in een stilstaande fase, want Pinto kopte een vrije trap tegen de netten, de eerste kans voor de thuisploeg was meteen goed voor de gelijkmaker (1-1). Iets voorbij het half uur was er commotie in de zestien van Braga. Neto kopte een hoekschop binnen, maar dat doelpunt werd onbegrijpelijk afgekeurd wegens een vermeende fout van Mitrovic, terwijl het om een verdedigende schwalbe ging, waar scheidsrechter Bastien zich liet aan vangen. Dat zijn extra assistent aan de achterlijn mee de mist in ging, maakte het nog wat pijnlijker.

Simon was een ware gesel op de linkerflank, maar moest nog voor de rust geblesseerd naar de kant. Hij ruimde daarbij plaats voor Coulibaly. Pas in de slotminuten van de eerste helft kon de thuisploeg echt gevaarlijk worden. Eerst greep Rinne goed in bij een hard voorzet-schot van Baiano en net daarna haalde hij met een schitterende redding een gekruld schot van Bakic nog uit de rechterhoek.

Ook na de rust bleven de Buffalo's fris en complexloos aanvallen, tot plezier van de talrijk meegereisde supporters. Milicevic zette Perbet knap voor doel, maar zijn schot werd nog gekeerd door Matheus. Eduardo zorgde voor Portugees gevaar met een schot in de armen van Rinne, maar het thuispubliek haalde vooral opgelucht adem toen Neto een hoekschop net naast kopte.

Braga was meer aanwezig in de tweede helft en creëerde ook gevaar. Hassan schoot in de draai net over en Bakic kopte een vrije trap op de bovenkant van de lat. Op enkele minuten tijd versierde Coulibaly drie grote kansen, maar hij vergat ze af te maken. Eerst kopte hij een voorzet naast, kort daarna knalde hij in de draai rakelings over. De grootste kans kreeg hij nog bij Portugees balverlies, maar hij besloot iets te haastig naast.

In de slotfase probeerde Braga alsnog de winning goal te forceren, maar de beste mogelijkheden waren toch weer voor de Buffalo's. Saief schoot recht op de doelman en Milicevic draaide een vrije trap naar de rechterhoek, maar deze keer liet Matheus zich niet verrassen en ging goed plat. Net als in de succesvolle Champions League campagne (tegen Lyon) hield Gent dus een punt over aan de eerste speeldag, al was het deze keer wel eentje op verplaatsing.