3
  • Roman Yaremchuk 50'
  • Laurent Depoitre 65'
  • Michael Ngadeu 76'

7 november 2019. Een avond die niet snel uit de blauwwitte geheugens zal verdwijnen. KAA Gent wint op VfL Wolfsburg met 1-3. Op karakter en met de gekende strijdersmentaliteit. Coach Jess Thorup heeft een leger soldaten klaar staan die vechten tot de laatste minuut.

Het begon echter link voor de Buffalo’s. In de eerste helft was duidelijk dat Wolfsburg thuis geen hapklare brok ging worden. De Duitsers hadden het balbezit en de kansen. Ze speelden met druk naar voren en KAA Gent had het moeilijk om over de middenlijn te komen. Na negentien minuten was het zo ver: João Victor zette zich door toen Michael Ngadeu een duel verloor. De Braziliaan twijfelde niet en schoot hard richting doel (1-0). Na hun doelpunt namen de Duitsers wat gas terug maar aan de rust keken de Buffalo’s desondanks tegen een logische achterstand aan.

De Buffalo’s kwamen herboren uit de kleedkamer en zetten snel druk naar voren. De agressiviteit bracht op. Vijf minuten na de rust viel een afvallende bal voor de voeten van Roman Yaremchuk. Hij waagde zijn kans van buiten de zestien en vuurde een raket af richting doel. De bal verdween onhoudbaar achter en over doelman Pervan (1-1). Alweer een prachtig afstandsschot na de goals van Roman Bezus en Alessio Castro-Montes tegen Standard. Het wordt stilaan een handelsmerk van KAA Gent. Na de gelijkmaker werd het even wat bitser en pakten zowel Arnold, Asare en Plastun geel. Even na het uur kwamen de Gentenaars goed weg. Weghorst zette voor maar doelpuntenmaker João Victor kon er net niet bij. Drie minuten later vond het gevaar plaats aan de andere kant van het veld. Vadis Odjidja trapte de perfecte corner en vond Laurent Depoitre die de bal binnen schoot (1-2)

Wolfsburgcoach Olivier Glasner achtte het tijd voor nieuwe krachten. Nmecha en Mali kwamen erin voor Arnold en Brekalo. Wolfsburg kreeg het moeilijker om het spel te maken. Robin Knoche pakte geel en KAA Gent profiteerde van de fout. In minuut 76 kopte Michael Ngadeu, met rug naar doel, het derde Gentse doelpunt tegen de touwen (1-3)! De voorsprong zag er heel wat comfortabeler uit, maar Duitsers geven nooit op en Wolfsburg bleef dus komen. Tot het einde van de reguliere speeltijd bleven de Duitsers gevaar creëren voor het doel van Thomas Kaminski. Er kwamen uiteindelijk vier minuten extra tijd bij maar scoren konden ‘die Wölfe’ niet meer. De Buffalo’s knokten zich in de tweede helft terug in de wedstrijd en namen waar ze recht op hadden: de belangrijkste uitoverwinning van het seizoen!