UEFA Europa League groep I - Speeldag 5

Donderdag 28-11-2019 - 18:55

AS Saint-Etienne AS Saint-Etienne 0 - 0 KAA Gent KAA Gent

De Buffalo's trokken als leider in groep I naar het Franse Saint-Etienne. Thorup was duidelijk tevreden van de prima wedstrijd tegen Antwerp en bracht hetzelfde elftal aan de aftrap. Mohammadi kreeg dus opnieuw de voorkeur op Asare.

Saint-Etienne moest winnen om nog kans te maken op kwalificatie, terwijl Gent voldoende had aan één punt. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Fransen het initiatief namen in eigen huis. Niet dat het meteen een stormloop ontketende, Kaminski moest aanvankelijk enkel optreden bij een bal die afweek op Lustig. Bij de eerste Gentse kans was het bijna prijs, maar de kopbal van Ngadeu scheerde de buitenkant van de paal.

Bij Les Verts toonden vooral Diony en Bouanga zich voor rust gevaarlijk. Diony raakte net niet bij een gevaarlijke voorzet en dwong op slag van rust Kaminski tot een goede redding. Maar de grootste kans kwam van de voet van Bouanga, die met een geweldig verrassend afstandsschot de lat trof.

Waar de Buffalo's voor rust maar moeilijk de offensieve combinaties vonden, leek dat in het begin van de tweede helft beter te lopen. Doelman Rouffier moest al meteen aan de slag om een diepe bal van Odjidja voor de neus van Yaremchuk weg te kapen. Even later miskeek Rouffier zich op een voorzet en sprong daarbij Depoitre onderuit, de bal had op de stip gekund, maar die beslissing bleef uit.

Saint-Etienne zag de minuten genadeloos wegtikken. Aanvankelijk was er nog een gevaarlijk voorzet-schot van Bouanga, maar daarna kende Gent nog nauwelijks proberen om de steriele druk van de thuisploeg af te houden. Enkel een lage schuiver van Nordin belandde nog tussen de palen, maar daar kende Kaminski geen problemen mee.

Een kwartier voor tijd laaide de hoop bij het thuispubliek terug op toen Ngadeu een tweede gele kaart incasseerde en Gent dus met een mannetje minder verder moest. Maar Thorup herstelde de verdediging met de inbreng van Castro-Montes en die zorgde er mee voor dat Saint-Etienne geen aanspraak meer kon maken op de voor hen broodnodige zege. Het waren de Buffalo's die het punt vasthielden en daarmee zekerheid kregen over de kwalificatie voor de 1/16de finales van de UEFA Europa League. Een geweldige prestatie na vijf speeldagen, met de pole positie voor groepswinst er bovenop.