• Florian Grillitsch 52'
  • Mijat Gacinovic 73'
  • Munas Dabbur 93'

Op de tweede speeldag van de UEFA Europa League groepsfase kregen de Buffalo's voor hun eerste thuiswedstrijd het Duitse Hoffenheim op bezoek. De zesde van de Bundesliga vorig seizoen reisde af naar de Ghelamco zonder zijn topschutter Kramaric, die in coronaquarantaine moest blijven. Bij de Buffalo's ontbrak Depoitre door een spierscheur, waardoor Bukari voorin in steun van Yaremchuk speelde.

De wedstrijd begon evenwichtig, met een eerste kans voor Posch, maar Roef ging goed plat. Na een klein kwartier kreeg Gent een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Yaremchuk omver werd gelopen in de zestien. Hij trapte ook zelf de strafschop, maar Baumann haalde die knap uit de rechterhoek. De bezoekers werden stilaan sterker, maar Roef stond pal op pogingen van Sessegnon, Skov en Bebou. Onvrijwillig handspel van Ngadeu leidde echter tot een strafschop, waarbij Belfodil Roef kansloos liet (0-1).

Na rust nam Hoffenheim de wedstrijd in handen. Roef moest al snel aan de bak om een volley van Grillitsch te pareren, maar enkele minuten later had hij geen verhaal tegen een nieuw schot van diezelfde Grillitsch (0-2). Iets voor het uur viel Odjidja en hij kreeg meteen een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Baumann bracht nog redding.

Roef had meer werk op te knappen en deed dat met verve. Rudy en Belfodil vonden telkens de Gentse doelman op hun weg. Maar de sterke Duitsers bleven doorduwen en Roef was kansloos toen Gacinovic een schitterende plaatsbal in de linkerbovenhoek mikte (0-3). Odjidja toonde zijn klasse en zette Mohammadi twee keer alleen voor doel, maar de eerste poging strandde op de paal en bij de tweede kans liep hij zich nog vast.

Toch viel de eerredder nog in de blessuretijd. Alweer lag Odjidja aan de basis met een schitterende opening op Botaka, wiens voorzet door de vrijstaande Kleindienst werd binnen geduwd (1-3). De bezoekers eisten alsnog het laatste woord op: Dabbur mikte de zware eindstand in de rechterhoek voorbij Roef (1-4).