Rode Ster Belgrado
2
  • Njegos Petrovic 1'
  • Nemanja Milunovic 58'

Op de vierde speeldag van de UEFA Euroa League groepsfase speelde Gent zijn laatste kansen uit tegen Rode Ster Belgrado. Net als in Charleroi moest dat echter zonder diepe spits gebeuren, want Yaremchuk, Kleindienst en Depoitre waren nog steeds alledrie buiten strijd. Bukari werd daardoor opnieuw voorin geposteerd met Bezus in zijn rug. Dorsch, Owusu en Kums vormden het middenveld, terwijl Odjidja gespaard werd.

Winnen was de boodschap en liefst met twee doelpunten verschil, maar de wedstrijd kon niet slechter starten. Al in de eerste minuut miskeek Bolat zich op een afstandsschot van Petrovic en Gent was meteen op achtervolgen aangewezen (0-1). De bezoekers metselden achterin alles vakkundig dicht en voor de Buffalo's was er nauwelijks doorkomen aan. Dorsch en Bezus konden wel op doel besluiten, maar Borjan stond pal.

Op het half uur werd Bezus vastgehouden in de zestien, maar toch ging de bal niet op de stip. Op slag van rust was er dé kans op de gelijkmaker, maar Borjan haalde de kopbal van Bukari nog spectaculair vanonder de lat. Gent gaf niet op en ook in de tweede helft was het kamperen op de helft van de bezoekers. Terwijl de Gentse efficiëntie ontbrak, Bezus kopte over, sloeg Rode Ster aan de overkant genadeloos toe. Milunovic kopte een schaarse hoekschop meteen raak (0-2).

Gent creëerde wel nog kansen, maar telkens liep er wel iets mis. Dorsch schoot over, Kums mikte oog in oog met de doelman nog naast en tal van pogingen uit de tweede lijn strandden wel ergens op een Servische verdediger in de overbevolkte zestien. Aan balbezit en kansen geen gebrek, maar de bezoekers maakten het verschil op efficiëntie en pakten zo de volle buit in de Ghelamco Arena. Gent bleef achter met 0 op 12 en mocht definitief een kruis maken over Europees overwinteren.