• Victor Wanyama 61'
2
  • Harry Kane 20'
  • Jérémy Perbet 82'

Voor hun honderdste Europese wedstrijd kregen de Buffalo's een heuse droomaffiche tegen Tottenham Hotspur in het mythische Wembleystadion. Gent verdedigde de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd zonder Asare en Neto, die niet speelklaar geraakten. Tottenham trad op volle sterkte aan, inclusief Jan Vertonghen en Christian Eriksen, die in de heenwedstrijd nog niet in de basis stonden. Zo'n 8000 Buffalosupporters maakten de oversteek naar Londen en hadden er al een feestelijke dag opzitten voraleer ze op Wembley arriveerden.

In een volgepakt Wembley trok Tottenham meteen ten aanval om de achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken en dat leverde al snel resultaat op. Een lange bal van Alderweireld werd meegenomen door Eriksen en die vloerde Kalinic (1-0). De snelle Walker zorgde voor heel wat gevaar over de rechterflank, maar het vizier stond niet scherp gericht. Bij een Gentse hoekschop kopte Mitrovic terug voor doel en onder druk van Simon kopte Kane in eigen doel (1-1). Het belangrijke uitdoelpunt zorgde voor een uitbarsting van vreugde in de Gentse vakken.

Walker bleef de gevaarlijkste man, maar toen hij hard naar de rechterhoek vlamde, had Kalinic een prima reflex in huis. Kort voor rust ging het licht even uit bij Alli toen hij uitpakte met een afschuwelijke tackle op het scheenbeen van Dejaegere, donkerrood was het logische gevolg.

Met een mannetje minder moest de thuisploeg na rust dus nog twee doelpunten ophalen, de situatie zag er dus rooskleurig uit voor de Buffalo's. Milicevic en Dejaegere moesten wel naar de kant met blessures en Tottenham zette een stevig offensief in. Gent werd tegen het eigen doel gedrukt en had grote moeite met de stormloop. Rond het uur knalde Wanyama hard in de linkerbovenhoek binnen (2-1) waardoor het thuispubliek weer in volle kracht achter de ploeg ging staan.

Het was buigen of barsten voor de Buffalo's, want de Spurs hadden aan één doelpunt genoeg om door te stoten. Tottenham ontwikkelde dan wel grote druk, maar geen van de doelpogingen was gekadreerd. Op de tegenaanval was er plots een grote kopkans voor Simon, maar hij besloot in het zijnet. Het delirium kwam er echter toch in minuut 82, toen invaller Perbet op de juiste plek stond om een afgeweerde bal binnen te schieten (2-2).

De veer was gebroken bij de thuisploeg, dat nog twee keer moest scoren, en in de blauwwitte vakken barstten de Gentse Feesten los. In de slotminuten draaide Kane nog een bal naast en op de tegenaanval voorkwam Lloris zelfs nog een nieuwe nederlaag voor de Spurs. Geen Buffalo die daar echter om maalde, want Gent zorgde in zijn 100ste Europese wedstrijd voor een enorme stunt en stootte door naar de 1/8ste finales van de UEFA Europa League!