UEFA Europa League knock-out fase - Speeldag 1

Thursday 20-02-2020 - 21:00

AS Roma AS Roma 1 - 0 KAA Gent KAA Gent

Voor de moeilijke uitwedstrijd in Rome kon Thorup terug een beroep doen op Depoitre, die hersteld was van zijn voetblessure. Hij werd samen met David in de aanval geposteerd, met achter hem Bezus als versterking van het middenveld. Op de rechtsachter kreeg de ervaren Lustig de voorkeur.

Ruim 2400 Buffalosupporters hadden de trip naar Rome gemaakt, maar zij zagen Dzeko voor het eerste gevaar tekenen. Zijn kopbal botste echter voorlangs. Toen een pass van Lustig onderschept werd, toonde Roma zich dodelijk efficiënt, want Perez glipte weg en verschalkte Kaminski (1-0). Gent herstelde echter het evenwicht en dat opende mogelijkheden. Bezus schoot net naast en een uithaal van Kums kon maar in extremis in hoekschop gewerkt worden.

Goed stoorwerk leverde tot twee keer toe een kansrijke tegenaanval op, maar die werden niet optimaal uitgespeeld, waardoor Roma ontsnapte. Ondertussen stond Kaminski sinds het openingsdoelpunt al zowat een half uur werkloos toe te kijken. Kort na rust moest hij wel de handen uit de mouwen steken om een bal van Smalling nog uit de rechterhoek te halen.

Het was geenszins de start van een Romeinse stormloop. Integendeel, de Buffalo's namen stilaan de overhand en werden steeds dreigender. Lopez moest al zijn kunnen tonen om een uithaal van Odjidja uit de rechterhoek te halen en even later tikte hij een schot van diezelfde Odjidja over. De grootste kans was misschien wel voor Depoitre, maar hij devieerde een prachtige dieptepass van Kums op Lopez.

In de slotfase werd het nogmaals erg warm voor de Romeinen toen Lopez een vrije trap van Odjidja liet glippen, maar de verraste Depoitre tikte van dichtbij nog op de doelman. Ei zo na kreeg Gent nog helemaal het deksel op de neus, maar Kaminski bracht redding op een gevaarlijke kopbal. Op basis van de tweede helft konden de Buffalo's aanspraak maken op meer, maar ze moesten met een kleine nederlaag richting terugwedstrijd.