3
  • Sebastian Mladen 20'
  • Bogdan Tiru 55', 61'

Nog voor de competitiestart mochten de Buffalo's al aan de bak in de tweede voorronde van de UEFA Europa League. Tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta stonden er met Elisha Owusu en Mikael Lustig twee nieuwkomers in de basis. Kubo, teruggekeerd na een uitleenbeurt, startte in de spits naast Yaremchuk.

Voetballen op de warmste dag ooit in België, het leek gekkenwerk, maar Gent trok er zich niks van aan en nam een verschroeiende start. Al na vier minuten dook Asare op in de zestien en zijn schot verdween via doelman Tordai in doel (1-0). De Roemeense doelman moest kort daarna alweer aan de slag om David en Kubo van een doelpunt te houden, maar na 13 minuten moest hij zich alweer gewonnen geven: Dejaegere stond vrij op een voorzet van Yaremchuk en schoot raak (2-0).

Viitorul knokte zich terug in de wedstrijd en met een geweldige streep in de linkerbovenhoek halveerde Mladen de achterstand (2-1). Bij de Buffalo's werden de combinaties vlot en snel gevonden en na zo'n één-twee met Yaremchuk vlamde Kubo onhoudbaar via de linkerpaal binnen (3-1). Het ging allemaal wat te snel voor de Roemenen en toen Yaremchuk op weg naar doel neergehaald werd, ging de bal op de stip. Yaremchuk zette Tordai op het verkeerde been en vergrootte zo de voorsprong vanop elf meter (4-1).

En nog was het festijn niet afgelopen, want op slag van rust werkte Kubo een voorzet van David in één tijd af, een erg fraaie tweede treffer en de vijfde al voor de Buffalo's (5-1). Ook in het begin van de tweede helft ging de Gentse pletwals nog even door met Yaremchuk in de hoofdrol. Eerst kopte hij een voorzet nog naast, maar even later combineerde hij goed met Kubo, waarna hij zijn tweede doelpunt van de avond over Tordai in doel stiftte (6-1).

Daarna viel het Gentse aanvalsgeweld wat stil, waardoor Viitorul de mogelijkheid kreeg om iets van de achterstand weg te knabbelen. Tiru kon profiteren van een foutje achterin en tikte eenvoudig binnen (6-2) en rond het uur kon Tiru na een redding van Kaminski alsnog van dichtbij binnen koppen (6-3). Met een knappe redding voorkwam Kaminski dat Dragus een vierde Roemeense treffer kon binnen koppen, maar daarna was ook bij Viitorul het beste eraf.

De Gentse supporters zagen nog Castro-Montes en Mohammadi debuteren in de Gentse kleuren, maar doelpunten vielen er niet meer. Al was Odjidja er wel nog twee keer dichtbij: een lage schuiver week nog af en een voorzet van Beridze devieerde hij ernaast. Met negen doelpunten werden de supporters alleszins verwend en de Buffalo's hielden er een fraaie bonus aan over voor de terugwedstrijd in Roemenië.