2
  • Gabriel Iancu 47', 61'
1
  • Roman Yaremchuk 37'

Door de 6-3 zege uit de heenwedstrijd konden de Buffalo's ontspannen toeleven naar de return in het Roemeense Constanta. Thorup wisselde maar op één positie in vergelijking met de heenwedstrijd: Ngadeu nam de plaats in van Rosted. In het broeierig warme Stadionul Viitorul trok de wedstrijd zich langzaam op gang. In het openingskwartier stopte Kaminski probleemloos een eerste schot tussen de palen, terwijl Yaremchuk aan de overkant slechts een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Asare binnen te duwen.

Het bleef een eerste helft met heel wat slordigheden, waardoor de doelmannen nauwelijks werk hadden. Achim vond wel de weg naar de netten, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Een tiental minuten voor rust zette Yaremchuk zich goed door tot in de zestien en toen hij de bal via Kubo terug kreeg, mikte hij de bal in de draai in de linkerhoek binnen (0-1).

De tweede helft was nauwelijks op gang getrapt toen de Spaanse scheidsrechter naar de stip wees na een lichte tik van Asare in de zestien. Iancu mikte die feilloos in de rechterhoek en bracht de Roemenen op gelijke hoogte (1-1). Op het uur floot scheidsrechter Montero alweer een strafschop voor de thuisploeg, deze keer voor handspel van Odjidja. Zijn arm was nochtans duidelijk tegen het lichaam, maar er was geen VAR om de beslissing ongedaan te maken. Iancu nam het geschenk in dank aan en trapte zijn tweede elfmeter van de avond binnen (2-1).

Viitorul had nog twee doelpunten nodig om zich te kwalificeren, maar het was toch even bibberen toen een indraaiende voorzet rakelings naast werd gekopt. De Buffalo's kregen de vinnige Roemenen moeilijk onder controle, maar hield het achteraan wel dicht. Kaminski moest enkel nog in actie komen op een lage schuiver.

In het slotkwartier was het vooral Gent dat nog aanspraak maakte op de gelijkmaker. De ingevallen Bezus kreeg enkele mooie schietkansen, maar mikte net buiten het doelkader. Yaremchuk was er nog het dichtste bij, maar doelman Cabuz hield hem van de gelijkmaker. Dankzij de 6-3 uit de heenwedstrijd hadden de Buffalo's de kwalificatie voor de derde voorronde van de UEFA Europa League wel op zak.