• Laurent Depoitre 57', 71'
HNK Rijeka
1
  • Tibor Halilovic 39'

Na de eliminatie van Viitorul en Larnaca stonden de Buffalo's op twee wedstrijden van de groepsfase van de UEFA Europa League. Tegen Rijeka opteerde Thorup voor het spitsenduo Yaremchuk - Depoitre, Asare was tijdig hersteld en nam zijn plek terug in.

Rijeka-coach Igor Biscan stond gekend als een coach die zijn ploeg als een compact blok laat spelen en dat was ook snel merkbaar. Gent had moeite om in de weinige ruimte aan kansen te komen. Halfweg de eerste helft ging het tempo wat de lucht in en de bezoekers kregen het lastiger. De voorzetten werden steeds frequenter, maar Yaremchuk en David devieerden naast. De grootste kans was voor Yaremchuk, die door Depoitre voor doel werd gezet, maar hij besloot net naast.

Kaminski stond al de hele helft werkloos toe te kijken, maar vijf minuten voor rust was er ineens een uithaal van Halilovic en die vloog na een lichte afwijking binnen (0-1). Een heuse donderslag bij heldere hemel. Gent trachte nog voor rust de bakens te verzetten, maar uithalen van Yaremchuk en Dejaegere vlogen net naast.

In de tweede helft werden de Kroaten meteen vastgezet en nog voor het uur leverde dat resultaat op. Yaremchuk ging op snelheid zijn man voorbij en bediende Depoitre, die voor doel simpel afwerkte (1-1). Beseffend dat een gelijkspel niet voldoende was, bleef Gent zoeken naar een tweede doelpunt. Toen Lustig een prachtige voorzet de zestien instuurde, knikte Depoitre met geweldige precisie binnen in de rechterhoek (2-1).

Een kwartier voor tijd was Depoitre zelfs dicht bij een loepzuivere hattrick, maar zijn knal zoefde rakelings naast. Ook Yaremchuk kreeg nog een fraaie kopkans, maar mikte net iets te hoog. De Buffalo's wisten de slechte situatie dus nog om te buigen in winst, maar moeten wel nog vol aan de bak in de terugwedstrijd in Kroatië om de kwalificatie over de streep te trekken.