Voorbeschouwing KAA Gent - Club Brugge KV

Voorbeschouwing KAA Gent - Club Brugge KV

Speeldag 1 - Play-Off 1 - 02-04-2017 om 18:00 u

Na twee weekends zonder competitievoetbal barst de strijd weer volledig los en dé topaffiche van de eerste speeldag in Play-Off 1 is er eentje die er mag zijn. Zondagavond wordt immers een nieuwe 'Slag om Vlaanderen' uitgevochten in de Ghelamco Arena, die razendsnel uitverkocht raakte voor dit toptreffen. De aftrap wordt gegeven om 18u00 en wie er niet kan bij zijn, kan alle wedstrijdfasen volgen via onze site en op Twitter.

Voorbeschouwing

Dertig speeldagen moesten de Buffalo's ervoor knokken, maar uiteindelijk raakten ze op de valreep toch nog in Play-Off 1. De hoogmis van het Belgische voetbal: tien wedstrijden op het scherp van de snee die moeten beslissen over de titel en de Europese plaatsen. Eerste tegenstander Club Brugge had sneller zekerheid over deelname, want het draaide het hele reguliere seizoen bovenaan mee, al moest het in het slot wel nog de leidersplaats laten aan Anderlecht.

Daarmee zijn meteen ook de twee voornaamste titelkandidaten genoemd. Anderlecht nam vrijdagavond al een uitstekende start in Play-Off 1 met een 1-2 zege op het veld van Zulte Waregem, de derde in de stand. Het fnuikte daarmee meteen de mogelijke stille ambitie van Essevee om toch nog een woordje mee te spreken in het titeldebat. Het opent wel perspectieven voor de Buffalo's, die met een zege op zondag meteen op de geambieerde derde plaats kunnen terechtkomen. Charleroi en Oostende - die op gelijke hoogte met Gent aan de Play-Offs begonnen - speelden gelijk tegen elkaar en tellen nu één punt meer dan de Buffalo's. Een driepunter zou dus ook voor een kleine voorsprong op die twee concurrenten zorgen.

Voor de Bruggelingen is de druk meteen groot, want zonder zege in de Ghelamco Arena zou het Anderlecht al meteen een flinke bonus zien nemen. De manschappen van Michel Preud'homme willen ook zo snel mogelijk uit het dipje geraken waarmee ze de reguliere competitie afsloten. Het waren uitgerekend de Buffalo's die eind januari in de Ghelamco Arena een einde maakten aan een knappe Brugse reeks van dertien wedstrijden zonder nederlaag.  Kubo en Coulibaly velden toen het verdict, waarna de Bruggelingen in de resterende zes speeldagen nog twee wedstrijden verloren en op de slotspeeldag de leiding nog weggaven door een gelijkspel tegen Sint-Truiden.

Net als bij de Buffalo's ligt het pijnpunt voor Club Brugge vooral in de uitwedstrijden. Op bezoek bij de ploegen uit de huidige top-zes haalde de regerende kampioen slechts 2 op 15 - 0-0 bij Anderlecht en Zulte Waregem - en kon het zelf geen enkel doelpunt scoren. De honger naar een goed resultaat zal zondag dus groot zijn bij de bezoekers, die het wel nog zonder hun geblesseerde Gouden Schoen José Izquierdo moeten stellen. Ook Abdoulay Diaby en Anthony Limbombé ontbreken nog in het aanvallende compartiment.

Bij de Buffalo's is het nog wat koffiedik kijken wat betreft blessures. Renato Neto (revalidatie) en Louis Verstraete (adductoren) zijn sowieso onbeschikbaar, maar daarnaast kampten een achttal spelers met kleinere kwaaltjes. Dat kan mogelijks nog de manier beïnvloeden waarop Hein Vanhaezebrouck zijn huidige 21-koppige selectie zal reduceren tot de achttien namen die op het scheidsrechtersblad terechtkomen.

De vooruitblik van Hein Vanhaezebrouck kon u hier reeds terugvinden: "We gaan er altijd voor"

De wedstrijd zal geleid worden door Bart Vertenten, bijgestaan door Rien Vanyzere, Florian Lemaire, Dirk Gilon en Nicolas Laforge. Zesde scheidsrechter is Christof Dierick.

Kan je er zondagavond niet bij zijn in de volledig uitverkochte Ghelamco Arena, dan kan je de wedstrijd volgen met onze gebruikelijke live verslaggeving via onze site en op Twitter.

KAA Gent - Club Brugge KV in de afgelopen 10 seizoenen

  • 2016-2017: 2-0
  • 2015-2016: 4-1 / Play-Off 1: 1-4
  • 2014-2015: 2-1 / Play-Off 1: 2-2
  • 2013-2014: 1-3
  • 2012-2013: 2-2
  • 2011-2012: 1-3 / Play-Off 1: 2-1
  • 2010-2011: 0-2 / Play-Off 1: 1-1
  • 2009-2010: 1-1 / Play-Off 1: 6-2
  • 2008-2009: 3-0
  • 2007-2008: 0-0
  • 2006-2007: 0-0

Website tegenstander

www.clubbrugge.be