Come back stronger Papi!

Come back stronger Papi!

Vandaag ondergaat Renato Neto een operatie aan zijn knie.

Een blessure is voor elke speler een lijdensweg. Ook voor Renato. Maar dit is niet het eerste moeilijk moment in Renato's carrière. Onze Braziliaanse nummer 10 heeft echter bij elke tegenslag steeds teruggevochten en is van plan dat ook nu te doen. Over de reden van de operatie zelf wou de speler nog het volgende kwijt. 

Renato Neto: 

"Na de vorige operatie en de bijbehorende revalidatie speelde ik nog een drietal wedstrijden in de PO’s van het seizoen 2016-2017. Nadien begon ik aan de voorbereiding van het huidige seizoen. Die verliep vrij goed maar desondanks had ik toch het gevoel dat ik slechts op 90 procent van mijn kunnen presteerde. Daarom hebben we besloten om een bijkomende operatie uit te voeren."

Renato Neto vertrok op jonge leeftijd uit thuisland Brazilië om zijn voetbaldroom waar te maken in de jeugdacadamie van Sporting Portugal. Ver weg van familie en vrienden bouwde hij in Europa stelselmatig zijn carrière verder uit. Eerst op huurbasis bij Cercle Brugge, daarna bij het Hongaarse Videoton, om ten slotte in  2013 bij KAA Gent te belanden. Bij de Buffalo's groeit hij uit tot één van de sterkhouders van het team met een indrukwekkende staat van dienst.

Vice-kapitein Neto is op dit moment, samen met kapitein Nana Asare, de enige nog bij KAA Gent spelende voetballer die er al bij was bij de opening van de Ghelamco Arena in juli 2013. Hij scoorde het tweede doelpunt in die eerste thuismatch en hij zette in de titelmatch tegen Standard op 21 mei 2015 een beslissende penalty om.

We wensen onze Braziliaanse nummer 10 een voorspoedig herstel en een succesvolle revalidatie toe!

Come back stronger Papi!

Ser guerreiro não é vencer todas as guerras, mas sim nunca fugir de uma batalha.*

* "Being a warrior doesn't mean you win all battles, it means you never back down from a fight."