Hein Vanhaezebrouck: 'We willen onze heenronde overtreffen'

Hein Vanhaezebrouck: 'We willen onze heenronde overtreffen'

Even uitbollen in de reguliere competitie? Dat is buiten Hein Vanhaezebrouck gerekend. Ook op speeldag 29 stelt de coach nog nieuwe doelen. “We willen onze heenronde, waarin we dertig punten sprokkelden, overtreffen”, vertelde de coach tijdens in zijn persconferentie. “Maar we zijn op onze hoede voor Leuven. Ze kunnen tegen iederéén winnen.”

Een handvol afwezigen op het Gentse trainingsveld deze week. Hein Vanhaezebrouck gaf daags voor het duel met Leuven een stand van zaken. “Mitrovic heeft deze week niet getraind en is onbeschikbaar. Vandenbussche is eveneens out, hij blesseerde zich in het oefenduel tegen Geel aan de schouder.” Wel op tijd fit: Mbark Boussoufa en Laurent Depoitre. “Boussoufa heeft donderdag alles meegetraind na zijn kuitblessure. Ook Depoitre werkte de volledige training af, maar we moeten afwachten of hij daar morgen een reactie van ondervindt.”

“Ik verwacht een moeilijke wedstrijd”, blikt Hein vooruit naar het duel met OHL. “Leuven strijdt tegen het behoud en speelt met het mes op de keel. Zeker omdat ze weten dat er nog twee zware wedstrijden, tegen Gent en Club, op het programma staan. Toch is Leuven in staat om punten te pakken in die duels, want ze kunnen van iederéén winnen. Het is een elftal met veel offensieve kwaliteiten, prima voetballers en een pak scorend vermogen. We zullen een goede prestatie op de mat moeten brengen om hen te kloppen.”

Dat OHL in volle degradatiestrijd naar de Ghelamco Arena afzakt, verrast Vanhaezebrouck. “Ik was ervan overtuigd dat Leuven niet in de problemen zou komen – daarvoor beschikken ze over teveel kwaliteit. Ach, eigenlijk hadden ze al lang gered moeten zijn. Leuven heeft het gewoon te vaak zelf laten liggen door een voorsprong weg te geven of hun kansen niet af te maken. Want tel drie punten bij hun totaal en ze zijn safe, hé. Het bewijst nog maar eens dat het een ploeg is met mogelijkheden. We zijn dan ook op onze hoede.”

Op een cadeautje van de landskampioen moeten de Leuvenaars alvast niet rekenen. Ook met 58 punten op de teller – nú al meer dan de 57 stuks van vorig seizoen – stelt Vanhaezebrouck nieuwe doelstellingen. “Kijk, in de heenronde sprokkelden we dertig punten. Nu hebben we er 28, met nog twee duels op het programma. Ons doel is om die eerste competitiehelft te overtreffen, wat een fantastisch totaal van meer dan zestig punten zou opleveren. Voor ons duurt de reguliere competitie dus tot op de laatste speeldag. Want we willen met zoveel mogelijk punten de play-offs intrekken.”

(JVDV)
Foto: Belga Image