Gentse internationals op zoek naar WK-ticket

Gentse internationals op zoek naar WK-ticket

Heel wat Buffalo's strijden de komende dagen met hun land voor een plek op het WK in Rusland volgend jaar. Yuya Kubo is daar al zeker van met Japan, maar ook Stefan Mitrovic, Moses Simon, Lovre Kalinic en Danijel Milicevic zitten momenteel op WK-koers.

Stefan Mitrovic

Mitrovic is met Servië al zo goed als zeker geplaatst voor het WK. Met nog twee wedstrijden te gaan leidt Servië met 4 punten voorsprong op Wales en 5 op Ierland. Een zege in Oostenrijk of thuis tegen Georgië volstaat dus altijd voor een WK-ticket.

Programma:
Oostenrijk - Servië (vrijdag 06/10)
Servië - Georgië (maandag 09/10)

Moses Simon

Ook het Nigeria van Moses Simon staat als leider in zijn kwalificatiegroep op de rand van WK-deelname. Thuiswinst tegen eerste achtervolger Zambia en het WK-ticket is binnen.

Programma:
Nigeria - Zambia (zaterdag 07/10)

Lovre Kalinic

Kalinic staat met Kroatië aan de leiding in een uiterst spannende groep en voelt de hete adem van IJsland, Turkije en Oekraïne in de nek. De thuiswedstrijd tegen Finland zou geen probleem mogen vormen, maar de verplaatsing naar concurrent Oekraïne belooft een erg pittige te worden.

Programma:
Kroatië - Finland (vrijdag 06/10)
Oekraïne - Kroatië (maandag 09/10)

Danijel Milicevic

Rechstreekse kwalificatie zit er voor het Bosnië van Milicevic niet meer in, want in hun groep ging België reeds met dat ticket aan de haal. De Bosniërs verdedigen wel hun huidige tweede plaats, die recht geeft op de barragewedstrijden.

Programma:
Bosnië - België (zaterdag 07/10)
Estland - Bosnië (dinsdag 10/10)

Yuya Kubo

Japan plaatste zich al rechtstreeks voor het WK en kan dus al aan de opbouw naar Rusland beginnen. Dat doen ze met twee vriendschappelijke wedstrijden.

Programma:
Japan - Nieuw-Zeeland (vrijdag 06/10)
Japan - Haiti (dinsdag 10/10)

U21-selecties

Naast deze potentiële WK-gangers werden twee Buffalo's uit de A-kern ook opgeroepen voor de U21-selecties van hun land.

Thibault De Smet is de jongste speler in de Belgische U21-selectie en speelt twee kwalificatiewedstrijden voor het EK U21. Tegenstanders zijn Zweden (06/10) en Cyprus (10/10).

Ook Giorgi Chakvetadze, nog maar net 18 geworden, is de benjamin in de U21-selectie van Georgië. Zij werken EK-kwalificatiewedstrijden af tegen hun leeftijdsgenoten uit Denemarken (06/10) en de Faroër Eilanden (10/10).